fredag 27 september 2013

Vad händer idag fredag?

UCI
Ja idag är det den stora dagen på UCI:s möte i Italien, de passar ju på att hålla stormöte när även VM går på samma ställe. Nu skall det väljas vem som skall bestämma över oss cyklister under de närmsta 4:a åren. Blir det Pat MacQuiad som återväljs eller ersätts han av Brian Cookson? Jag håller tummarna att det blir den senare, då det uppenbart behövs nytt blod i toppen av UCI.
Fredrik Ludvigsson i Estland, då vann han ungdomstävlingen
Vad händer på VM?
Idag så är det dags för de svenska tjejerna i juniorklassen och deras linjelopp, de svenska deltagarna är Julia Karlsson (Falköping CK), Kajsa Persson (Cramo Go Green) och Linda Jacobsson (FK Trampen) Nu håller vi tummarna att det går bra och att någon av dem är de som vi kommer att läsa om i media om en 3-4 år. Kör hårt tjejer!

Utöver juniortjejerna så skall även U23 killarna köra sitt linjelopp, och där har vi några killar som redan visat upp sig för det svenska folket, Marcus Fåglum-Karlsson (Falköping CK), Kim Magnusson (Falköping CK /Ciclista Malmantine), Fredrik Ludvigsson (Höllviken CK/People4You) Är de som skall köra, och faktum är att jag tror (hoppas) att det blir en skräll i cykelvärlden idag och att vi kommer att få se en i blågult högt upp i listan. Den jag tänker närmast på är Fredrik Ludvigsson (endast 19år), supertalangen som helt klart kommer inom kort försvinna från Sverige och bli vår nästa cykelexport. Tyvärr så har ju en åkare fallit bort efter en svår krasch i förra helgen och det är ju Philip Lindau (Höllviken CK/People4You) om detta rapporterade jag för några dagar sedan, ni får backa bakåt och se vad jag skrev. Trist för honom iaf då detta var hans sista år som U23 cyklist, men skam den som ger sig Philip, nästa gång är du med som elit och kör mot killar som Froome, Nibali, Contador etc. BTW Philip, dags att uppdatera din blogg väl? ;)

Vad annars?
Har faktiskt reagerat att det verkar som att Expressen skärpt till sig lite, och skriver faktiskt om cykel på sista tiden. Antingen har de fått en reporter som gillar cykel, och som övertalat sportredaktionen att det har ett värde att skriva om hoj i tidningen, eller så är det så enkelt att hela sportredaktionen faktiskt har insett  att det är en sjuhe-vetes massa människor som hojar idag i Svedala, sent om sider skall den otrogne vakna. Nyheter som jag har sett den sista tiden på Expressens websida är nyheten med Lindau, Patrick Serra, VM i stort etc. Tusan nästa år kanske de tom kanske rapporterar från någon av de svenska tävlingarna, kan vi hoppas på det eller? De kan ju inte som förr hävda att cykel är en marginalsport (om de gör det så har de uppenbart inte sett alla siffror på hur mycket cykel har ökat) utan nu vill folk läsa om cykel i tidningarna, inte bara fotboll, hockey och rally (?).

Ha en bra dag
Fritz

Inga kommentarer: