tisdag 24 september 2013

Ja!...nej!...ja!...neej!


Sagan Team Euskatel fortsätter, för ett par veckor sedan skrek folk av glädje efter att F1 stjärnan Alonso gått ut med att han köper worldtour licensen av Euskaltel, folk visst inte hur glada de skulle vara för detta,  många var imponerade över att Alonso gått in med sina pengar och hålla kvar ett av de klassiska lagen i Worldtour.

Tyvärr
Lika stora rubriker fick vi igår när det visade sig att förhandlingarna med Alonso och Euskaltel har strandat. Lagledningen för Euskaltel uttryckte stor besvikelse, och sagan har inte stannat vid detta. Alonso har visst publicerat ett uttalande på Twitter ang. lagets framtid igår och nu är de nya att han tänker starta ett nytt lag, från scratch men den tråkiga nyheten är att laget kommer vara klart först till säsongen 2015.

Undrar vad som händer?
Ja orsaken till detta kan vi bara spekulera om, personligen tror jag att det i slutändan handlade om stora pengar och då kände Alonso att det nog skulle bli billigare om han gjorde allt själv i från början. Han uttrycker i alla fall att han har en stor passion för cykel och att nu skall han börja arbeta hårt för att få till ett lag till 2015.

Vad innebär detta?
Ja primärt är det ett gäng åkare som är utan kontrakt inför 2014 och jagar nya lag, worldtouren kommer att få ett till lag, troligtvis från Pro Continental ledet. Cykelsponsorn Orbea kommer inte att synas på de större tävlingarna nästa år. + ett massa annat trist.

Vad tycker du??

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: