måndag 23 september 2013

Philip Lindau - Det gör j-igt ont!

Philip med sina lagkompisar i People4you i Tidaholm (nr 2 från höger)
Jag ringde Philip för att höra hur han mår efter den olycksaliga kraschen i Ballerup, Danmark.
Efter omständigheterna mår han bra, fast för att använda hans egna ord - Jag har j-igt ont, men efter att fronta med en bil så skall det väl göra ont. Värst är det i revbenen och lungan, men även ansiktet och benen gör väldigt ont, då bilen träffade just ena benet.

På frågan hur det blir med hans start i VM, så har han förbjudits av läkare att delta, främst för att han inte kan flyga med en punkterad lunga. Men det skulle nog bli svårt ändå att delta. Philip är grymt besviken över detta då denna start var hans sista chans i U23 sammanhang.

Om själva olyckan så ville inte Philip peka ut om det var arrangörernas fel, eller om han hade någon skuld i det som hände, han sa att det var maximal otur, dock förväntade han sig inte att det skulle dyka upp en bil i kurvan, i vilken han laddade för fullt och körde bra. Han kom ut lite långt till vänster och där var bilen i mötande körfält. Han vet inte om flaggvakten missat bilen, och han vet inte varför ledarbilen inte stoppade just den bilen, han vill ändå inte peka ut arrangörerna att de gjort en miss, utan hänvisar återigen till maximal otur, dock så önskade han att säkerheten kunde ha varit lite bättre. 

Philip har kört för Team Cykel City under åren 2011 och 2012, sedan laget försvann följde han med de flesta åkarna till People4you. Philips främsta merit är nog ändå när som 20 åring blev Svensk mästare 2011. Han har utöver detta radat upp ett antal fina resultat, både nationellt och internationellt.
Han vann bl.a. U6 i Tidaholm nu i somras.

Philip konstaterar att hans säsong för i år är över och att det bara att titta framåt och förbereda sig inför 2014. Med detta önskade jag att han skulle krya på sig och lycka till fram över.

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: