tisdag 3 september 2013

Kollade med Vätternrundan hur det ligger till

Jag har ju iaf kört Halvvättern
Jag la precis på telefon efter att ha pratat med en tjänstekvinna på VR:s kansli, jag kunde tyvärr inte prata med "VD:n" då hon befann sig på ett möte med Landshövdingen. Dock blev jag lite förvånad över vissa uppgifter jag fick av henne på VR:s kansli, på den direkta frågan om hon märkt någon skillnad mot tidigare år och förbokningarna så var svaret nej, OK nu tillåts ju endast 50% av alla startbevis att förbokas, men det fylls på.

Vilka klubbar
Klubbar som varit med i skrivningen till VR:s organisation har även i år igen förbokat grupp. bl.a. Örebrocyklister och Fredrikshof (mycket färre grupper) När jag frågade om hon märkt någon skillnad överhuvudtaget så sa hon först nej, men då omformulerade jag min fråga, och frågade om de var nya företag och om hon märkt någon nedgång bland klubbar, då var svaret att visa klubbar har försvunnit och nya tillkommit. Men även nya företag har tillkommit. Förvånade nog, efter frågat om ett antal klubbar/organisationer så har visst SUB-XX kommit in sent med sin ansökan och blivit erbjudna en förbokad grupp som startar kl. 01:40. Trist för den "enda" tjejklungan att starta mitt i natten. Det kanske går att ordna att ni får som tidigare starta på förmiddagen, vad vet jag.

Hur det ser ut just nu?
Ja skall man förboka en grupp nu så finns det inga tider kvar efter kl. 02:00 på natten, så om du vill ha en förbokad grupp så kommer du få starta mitt i natten eller på kvällen innan. Men chansen finns ju fortfarande att få "bra" platser då 50% av alla startbevis finns kvar och släpps den 4 november kl. 19:00. Detta skall väl även gälla för platserna på förmidagen på lördagen, eller?

Resultat för protesterna
Ja mina och andra protester, brev etc mot höjningen blev som en storm i ett vattenglas då övriga cykelsverige har visat att höjningen var helt OK, kontentan av detta är: pungslå oss på mer, vi betalar oavsett! Vad jag tycker om det rent personligen, låter jag stanna vid tankar, de lämpar sig absolut inte att sättas ut i en blogg eller skrift ö.h.t. =)

Det var det, med detta avslutar jag årets rapportering över Vätternrundan.

Lycka till ni som kör loppet nästa år.

Hälsningar,
Fritz

7 kommentarer:

O sa...

Är du förvånad?
Det är inte jag.

Det är som med ALLT...
Så fort nyheten dyker upp så gapar och skriker folk, men ge det en vecka... sen är allt "glömt"
Det gäller såväl när våra politiker gör dumheter som när VR idiot-höjer sina avgifter in i absurdum och all annan skit.

Jag kommer definitivt inte förhandsboka till nästa år. Får se om jag ens kör med vanlig bokning...

// O

Anonym sa...

Jag kör inte.

Fritz sa...

Oskar: ja jag vet, trist utveckling är det oavsett. Men nu är det som det är och större delen av Cykelsverige har visat att höjningen var OK.

Anonym: som mig då =)

Med vänlig hälsning
Fritz

Anonym sa...

Usch, avslutat kapitel för min del!Börjar redan fundera på hur otäcka och allvarliga olyckorna kommer att vara...............? Startavgiften får gärna vara en miljard för min del kommer ändå inte att köra skiten igen!

John sa...

Ett antal klubbar beslutade sig för att bojkotta VR som kollektiv, däribland min klubb, Lammhultcyklisterna. Cyklister från Växjö kommer förstås att köra men vi gör inga gruppanmälningar. Sen är vi många enskilda cyklister, däribland jag, som anser att relationen pris/upplevelse börjar sakna relevans! :-) Troligen kommer jag att köra någon gång igen men inte i det närmaste. Finns så många andra bra lopp att cykla/stödja.

Fritz sa...

Anonym, ja jag vet att många delar din uppfattning, det som förvånar mig att det är så många som ändå fortsätter köra loppet.

John: Jag tycker att det är helt OK om man vill anmäla sig separat, dock är den där avgiften på 400:- extra som retade upp mig enormt mycket, alla klubbar som har föranmälning, skulle hoppa jämfota om folk ville anmäla sig 10 månader innan loppet körs =)

Kan bara hålla med dig om det sista du skrev =)

Med vänlig hälsning
Fritz

Mikael sa...

Människan är en flockvarelse och vi svenskar är fasiken värre än andra trots allt.
Vi tänker inte själva, vi springer dit herden pekar, protesterar gör vi aldrig och det oavsett om Vätternrundan kör med ockerpriser eller om vi trots världens näst högsta skatter knappt får en pension värt namnet.
Vi är bara nöjda ändå av någon outgrundlig anledning.