måndag 30 september 2013

Två män gripna för cykelstölder


Läser på Dalarnas Tidningar (www.d.se) att två män blivit gripna för cykelstölder, de blev fångade på en övervakningskamera när de stal hojar i en butik i Norge, tack och lov blev de igenkända senare och ett reg.nr. observerades, med följd att de greps vid en annan cykeltävling i närheten av Lillehammer. Nu är ju detta i Norge, men när man läser nyheten så berättas det att Cykelvasan drabbades av några cykelstölder, där  några fall var cyklarna inlåsta, någon fastkedjan och till sist tom att hojen stod på taket i cykelhållare. Bra fräcka tjuvar om de plockar ner en hoj från taket och går därifrån.

Jag reagerade på nyheten att Cykelvasan "funderar" på att skapa någon form av bevakad cykelparkering i samband med evenemanget, det tycker jag är en självklarhet att de borde göra, när jag körde Skandisloppet i våras så hade de ordnat en grym cykelparkering, typ som en garderob på krogen, hojarna stod inställda i "burar" där några killar och tjejer kämpade för att hitta alla hojar och dela ut dem till ägarna. Där har ett antal arrangörer något att ta efter.

För oss andra är regeln från det militära bra, d.v.s. den som gällde vapnet. Max 1 meter bort skall vapnet finnas, i vårt fall så byter vi ut ordet till cykeln.. väl?

Ha en bra dag,

Fritz

Inga kommentarer: