lördag 28 september 2013

Vid första anblicken kan det se dåligt ut

Sverige bästa medaljchans eller hur?
Satt och kollade lite om loppet för killar U23 på morgonen, och när man bara kollade resultatlistan så såg det ju inget vidare ut. Fredrik Ludvigsson lite mer än 5 min efter segraren och Marcus Fåglum Karlsson samt Kim Magnusson DNF:ade. Då blev man ju inget glad av den läsningen.

Men när man senare ser blogginlägg och artiklar så förstår man ju att i alla fall Fredrik har varit i utbrytning eller längre stund av loppet och att vara i utbrytning samt att man bli nerjagad, konstigt ord, så brukar man försvinna ner i klungan, mer en regel utan undantag. De gånger man sett någon som varit i utbrytning och sedan hålla sig högt upp i klungan är lätträknade.

Så visst att vissa kan bli besvikna, rent ut sagt förbannade efter ett sådant resultat, men med facit i hand så har i alla fall Fredrik gjort bra ifrån sig, det är ju i dagens läge lika viktigt att ligga i utbrytning och visa upp sig själv (alernativt sponsorerna) som att vinna etappen. Helt klart är nog att ett antal talangscouter redan har börjat kika på den där svensken som låg i utbrytning, och de som har kontakt med en och en annan svensk har redan börjat fråga dem, vem är den där Fredrik Ludvigsson?

Idag så får vi hålla tummarna för Emma & Co där har Sverige sin största chans till medalj det här VM. För även om vi hoppats på medalj i andra fall så är väl allt utom medalj för någon av elittjejerna (läs Emma) ett riktigt fiasko.. eller är det så att det är en 150 andra tjejer som också vill ha medalj, för det är väl inte bara Emma och Marianne på banan idag..

Ha en bra dag,

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: