söndag 27 oktober 2013

Någon mer än jag som noterat ...


.. att Vätterundan har gett upp sin idé om "30 bilfria mil", de kallar det nu "30 bilglesa mil" jag har ju skrivit tidigare att det där med 30 bilfria mil är en utopi som ALDRIG skulle gå att genomföra, inte i den form som loppet är utformat just nu iaf.

Noterade även i sista nr av "tidningen" Cykla att de gjorde en sida om deras höjning av priset, den mest "kritiska" rösten i artikeln stod en representant från Hofvet för. Men sedan hade de en "vätterundacyklist" som tyckte att det var helt Ok med höjningen. Noterade på FB att det var en tv och tre som var rätt så kritiskt om just denna "vätternrundacyklist". De borde ju ha låtit några fler komma till tals, varför inte mig, men det vågar de inte (tror jag iaf). Men som någon skrev på FB "tidningen" Cykla är ju ett rent reklamblad för Vätternrundan, och det finns ju bara "positiva" vibbar om VR när man läser den. Jag köper eller får den inte på posten, utan jag "snyltar" och läser den då och då på nätet.

Jag personligen köper inte alla "argument" ledningen för VR använder för att rättfärdiga sitt lopp, skulle de verkligen vilja göra något för cykelsverige så borde de göra helt om och rätta sig efter kritiken som funnits från klubbarna. Även om det visat sig att "bojkotten" blev en storm i ett vattenglas, många klubbar har grupper, även om vissa halverat sitt deltagande, medans andra höll fast vid sitt ställningstagande och skapade inga startgrupper i klubbens regi.

Jag håller med många klubbars resonemang, om att de "utbildar" folk i att köra i klunga och på så sätt göra loppet så säkert som möjligt, jag är faktiskt rätt så övertygad om att det komma en bli en riktig vurprunda nästa år, mer än vanligt alltså.

Ha en trevlig kväll,

Fritz

2 kommentarer:

O sa...

Jag tror precis som du att det kommer ske otroligt många olyckor nästa år.

Själv hade jag som jag skrivit tidigare, tänkt avvakta och se om man kunde få en bra plats vid ordinarie anmälan men jag har gjort helt om.

Det kommer inte bli bra när det blir färre och färre organiserade grupper. Det blir för farligt.
Det var farligt redan i år...


Av den anledningen valde en god vän till mig att avstå från att cykla sitt tredje varv runt sjön.
Jag också.

Kommer satsa på Västkusten runt vilket verkar kunna bli ett riktigt trevligt långlopp. Betydligt billigare dessutom.

MarkkuS sa...

Det är väl ändå så att stora skaror av (nya) cyklister vill cykla VR? Denna kritik mot olyckor och högt pris har de väldigt liten förståelse för.
Jag personligen behöver inte längre en anmälan till VR eller något annat lopp som morot för att träna. Jag cyklar ändå, bara för njutningens skull och hälsan. Skönt att slippa börja träna i April när det nollgradigt, snöbyar och halv storm! :-)