fredag 1 november 2013

Tänk om ALLA Länsstyrelser kunde vara som dem!

AC Tierps motionslopp får symbolisera detta möte
Hade ett mycket trevligt samtal med en tjänsteman på Dalarnas Länsstyrelse nu på morgonen. Där fick jag en inbjudan att vara med på ett möte i början av december där bl.a. Polis, Länsstyrelsen, Trafikverket och Landstinget kommer att medverka, utöver dessa myndigheter så kommer även alla cykelklubbar i Dalarna att bjudas in. Tipsade även Länsstyrelse om REMBO IK i Avesta då jag nästan till 99% var säker att de glömts bort i samling, mycket då de inte har CK med i sitt namn och visar inte vilket län de tillhör genom namnet, tjänstemannen tackade mycket för den infon och tillförde dem på listan.

Vad skalla avhandlas på mötet? Ja egentligen allt som har med cykellopp att göra, allt från tävlingar till motionslopp. Men huvudpunkten är att det skall bli enklare att ansöka samt att loppen skall bli bättre. Länsstyrelsen i Dalarna förklarade bl.a. då de är 21 Länsstyrelser runt om i landet och med det 21 olika åsikter så är deras förhoppning att det skall bli lite ringar på vattnet och genom det bli förbättringar för alla runt om i landet. Detta möte skall sedan förhoppningsvis hållas en gång per år.

För att Länsstyrelsen och de andra myndigheterna skall ha en chans att svara på större frågor t.ex. var går gränsen för Uppvisning av fordon eller hur gör man för att få tillfälligt avlysning av stopplikt etc så vill Länsstyrelsen att vi klubbar, anordnare etc kommer in med dessa frågor INNAN den 21 november då myndigheterna skall sätta sig ner och förbereda sig inför mötet i december.

Så har du någon fråga /  fundering så släng in en kommentar här, är det länsspecifik fråga kan du inte få svar (om det inte gäller Dalarna) med rör det olika lagar regler som skall gälla över hela landet går det bra. Nu måste vi även vara medveten att detta möte är ett "ge och ta" vi cyklister är inte alltid helgon, så även vi måste vara beredda på att jämka, men kontentan av det hela tycker jag är fantastiskt. Stor eloge till Dalarnas Länsstyrelse för detta initiativ.

Ha en bra dag

Fritz

4 kommentarer:

Roine sa...

Hej
Hur har du fått inbjuda? I din egenskap av .....?

Våran klubb har inte hört ett dyft och vi finns i Dalarna.
Velodrom CK
Roine Grönlund

Öijer sa...

Roine: Man vänder sig till föreningar i Dalarna som arrangerat eller ska arrangera tävling på väg.

Fritz sa...

Hej Roine,

Precis som Henrik skriver så tror jag inte att de tänkte på er, och med handen på hjärtat gjorde inte jag det heller =)

Men om du ändå vill vara med på mötet så kan jag se till att ni blir inbjudna =)

Med vänlig hälsning
Fritz

Roine sa...

Ja, det vore bra om vi fick en inbjudan. Beträffande landsvägstävlingar så har jag nämnt för dig Henrik, att vi kan tänka oss att arrangera en eller annan tävling på Främbyhallar.