lördag 2 november 2013

Snart 5 år

Konstaterade att det är snart 5 år sedan jag startade Cykelbloggar, uj vad tiden går fort ibland.

Vad är man mest nöjd genom åren med Cykelbloggar? Jag för det första så är jag ju grymt nöjd att så många vill vara med på Cykelbloggar, i dagsläget runt 215 olika bloggar. Men det andra är väl att jag tror att jag skapat en debatt som är vettig inom cykel och speciellt mot Vätterrundan och liknande lopps prissättning, fick ju tom beröm för några veckor sedan att jag vågar skriva om sådant som andra bara tänker. Sådant gör en själv nöjd.
Mina "artiklar" om VR har ständigt många läsare och jag tror inte jag skrivit det sista om detta lopp, även då jag åtminstone EN som inte vill att jag skall skriva om VR, då jag aldrig kört loppet och då skall jag inte ha några åsikter om det heller. Det får stå för den personen, vad jag tycker om det struntar jag faktiskt i.

Under åren så har ju ett antal bloggar försvunnit, de flesta genom att de som skrivit bloggen lagt ner den, och då och då kollar jag och rensar bort dem som är inaktiva, vid ett tillfälle är det en som bett mig ta bort dennes blogg, detta efter jag skrev kritiskt om Vätternrundan, och denne person arbetade vad jag förstod inom denna organisation. Vid två eller är det tre tillfällen har jag plockat bort bloggar, den ena gången då en cyklist gick mer och mer över till löpning, för att till slut bara handla om löpning, fin blogg men lite fel på en portal för cykelbloggar. Vid ett annat tillfälle var det en "träningsblondinbella" d.v.s. en som driver en "träningsblogg" i rent kommersiellt syfte och denne ville visst vara med på Cykelbloggar för att få fler läsare till sin blogg, trots "varningar" så fortsatte inläggen enbart handla om fitnesskläder (specifikt märke) och aerobicövningar, och då plockade jag bort den. Jag vill ju att majoriteten av blogginläggen skall vara om cykel eller i annat fall träning som vi cyklister kan använda oss av.

Vad anser jag varit det bästa jag gjort här på Cykelbloggar eller under dessa 5 år? Ja det måste vara det jag gjorde den 12/13 januari i år. Det var då jag avslöjade att Expressen producerat "bevis" att Tommy Prim var skyldig till att dopat alt gett dopingpreparat till en annan cyklist. Jag intervjuade Tommy om detta och ringde ett otal samtal till Expressen (reportrar + sportredaktören) för att dubbelchecka uppgifter, Jag tror inte jag fick möjlighet att tacka de som hjälpte mig att avslöja Expressen, och genom detta bevisa att Tommy Prim var oskyldig till allt, jag vet att Tommys familj och Tommy själv var tacksamma, och det var grymt skönt känsla jag hade där i ett par dagar. Ni kan läsa om det här: http://cykelbloggar.blogspot.se/2013/01/prim-oskyldig.html Själva artikeln "sålde" jag till Alltomcykel.se samt Svenska Cycling Plus (jag köpte en Ferrari för pengarna = 100 spänn :-D ), ni kan läsa artikeln i sin helhet här: http://www.cyclingplus.se/12683/tommy-prim-oskyldig-till-dopinganklagelser/  En av Expressens dementier hittar ni här: http://www.expressen.se/sport/silseths-dementi-prim-var-inte-dopingkurir/ Extra skoj var att i Prims hemstad så stod det på löpsedlarna: Prim Oskyldig! Härliga dagar. Stort tack till Hans Falck och Alf Segersäl som direkt eller indirekt hjälpte mig att få uppgifter för att skriva detta.

Vad annars, ja man har haft sina svackor och toppar, ibland så känner man att nu räcker det, det är dags att lägga ner, medans andra dagar känner man en styrka och vill satsa ännu hårdare på artiklar eller inlägg som man brinner för.

I Januari så "firar" sidan 5 år och då lär jag ha passerat inlägg nr 800, är lite mer än 770 inlägg just nu. Hoppas bara att man får in lite fler bloggar också, det är lite stiltje på den fronten. Det bästa sättet at få med sin blogg är att skicka mig ett meddelande på Facebook https://sv-se.facebook.com/pages/Cykelbloggar/183292098386056 så lägger jag upp den omedelbums eller nä! Rättare sagt så fort jag hinner, men oftast samma dag.

Ha en fortsatt bra dag!

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: