lördag 21 december 2013

Mina tankar om de sista avslöjanden om doping

 Tre åkare har torskat den sista tiden för doping, OK so what är min första tanke, men sedan läsar man lite artiklar om det hela, vad och varför det har hänt.
Baden Cooke här som medlem i Team Barlworld
Baden Cooke - en klok man, eller?
När jag sedan läste Baden Cooke:s statusuppdatering på fejjan blev jag ännu mera intresserad, han skrev först: Arrrgggghh twitter, giving clueless armchair experts a voice. Vilket sedan följdes upp av en faktiskt intressant kommentar som en följd till andra kommentarer:  I seriously don't know why I engage in conversations with these gimps. They have no idea about anything to do with cycling. Are they suggesting that Michael Rogers took clenbuterol with him to China in his suitcase? Or did he take it at home before China and just hope he wasn't tested that whole week? Den senare kommentaren var jag faktiskt tvungen att gilla..
Michael Rogers åt mat i Kina eller?
WADA
Detta läste jag i samband att WADA varnat åkare för maten i speciellt Kina då detta land systematiskt använder Klenbuterol i livsmedelstillverkningen, OK nu står det i WADA:s och andra förbunds stadgar att varje åkare är ansvarig för vad de petar i sig. MEN om det är känt att ett land systematiskt gör så vore det väl bättre att avråda varenda land att delta med atleter i Kinas olika idrottevenemang eller?

Fotboll - Junior VM Mexico
Tänker även per automatik på Junior VM i fotboll där hälften av alla deltagare (eller hur många det nu var) blev "förgiftade" av Klenbuterol, då Mexico också använder sig av detta medel systematiskt i livsmedelproduktionen, vad hände med fotbollsspelarna?? Blev de avstängda? Glöm det! de blev friade av WADA och sina respektive länders fotbollsförbund, just på grund av att Mexico är ett högriskland.  Men nu handlar det inte om fotboll utan cykel och cyklister och då skall de brännas på bål och helst styckas offentligt innan de bränns!

Tragiskt
Tragiskt nog så drabbade detta en åkare så hårt att han i sin desperation försökte ta sitt liv, är det rätt? Läser kommentarer hos kända personer som skriver om detta och ibland förvånas jag över vissa kommentarer speciellt då allt skall vara så politiskt korrekt med omtanke, tolerans och annat skall härska, men om en cyklist gör något fel. Hang´m high!

Vad är dina tankar?

Ha en bra dag,
Fritz

Inga kommentarer: