torsdag 19 december 2013

Nyhetsbrev från SCF

Intressant brev från SCF, såg nyheten på www.velo.se och känner att det här måste vi sprida!

”NYHETSBREVET från SCF Kansli december 2013
Hej hopp cykelsverige! Det lackar mot jul! Huruvida det blir en vit jul över hela landet återstår att se. Jag har arbetat tre veckor nu i min nya roll som generalsekreterare för svenska cykelförbundet och det har varit en rivstart utan dess like. Jag gillar utmaningar och nu har jag fått en som heter duga.
Jag är långt ifrån insatt i all historia under de gånga åren, men jag ser att hela cykelsverige är påverkade av det som hänt. Många är uppgivna, många är arga, en del har ledsnat helt och personalen på kansliet är mycket trötta och hårt ansatta. Men det finns också en kämparvilja, ett oerhört engagemang på bredd och en glöd som står över allt annat. Det är den kämparviljan, det engagemanget och glöden som jag väljer att ta ansats i! Jag har sagt det förut och jag säjer det igen – vi ska framåt, vi ska utveckla svensk cykel och vi ska vinna!
Andra adventshelgen fick jag vara på med på mitt första styrelsemöte och det gläder mig att se hur tydligt man definierar verksamhetsmålen för 2014 – SCF ska satsa på elit och landslag med mål att vinna medaljer i EM, VM och OS.
Men SCF ska också satsa på vår framtid – våra ungdomar!
Det finns spännande och oerhört utvecklande planer för hur vi ska arbeta med att ta fram framtidens medaljer och det åligger mitt ansvar att se till att vi kämpar hårt för att genomföra detta.
Det är dock ett bistert ekonomiskt år vi går till mötes. Att idrottsrörelsen skulle stå över den allmänna konjunkturen är inte särskilt troligt och vi måste därför alla hjälpas åt att göra det bästa av situationen. Viktigt är att ha verksamhetsmålen för ögonen när vi planerar det vi önskar genomföra under det kommande året.
Vad beträffar kansliet är min strävan att skyndsamt skapa förutsättningar för personalen att återhämta sig, bygga kraft och trygghet i syfte att kunna ge cykelsverige den service den förtjänar. Vi på kansliet ska ha en hög tillgänglighet, en närhet till verksamheten på bredd, vara transparenta och bistå med tydlig, direkt och kontinuerlig information.
Rom byggdes dock som bekant inte på en dag… Vad vi behöver nu är er hjälp, i form av tålamod och stöd! Ser ni att vi har missat något väsentligt eller har ni tips och idéer om hur vi ska göra det bättre, i stort som smått – hör av er!
Jag vill såklart träffa er alla! Ute i er verksamhet, på cykeltävlingar, på cykelgymnasierna, här på förbundet, under träningar, på årsmöten och föreningsträffar.
372 klubbar (räknat i förra veckan och all time high!), 20 distrikt, massor av licensierade cyklister, ännu fler motionärer och massor av ideella ledare!
Jag tror det blir lite klurigt att hinna träffa er alla innan jul , men jag vill att ni alla ska känna att det är min stora ambition att under nästa år få möjlighet att vara ute i verksamheten så långt det är möjligt. Föreningsverksamheten är det viktigaste vi gör!
Nu gör vi det som vi cyklister är så bra på – biter i och kör på. Allt är möjligt – ända fram till mållinjen!”
GOD (H)JUL!!!
Lena Alfvén
Generalsekreterare
lena.alfven@kansli.scf.se

PRESENTTIPS I JULETIDER
Till din fiende – Ge förlåtelse!
Till en motståndare – Ge acceptans!
Till en kund – Ge service!
Till alla – Ge medmänsklighet!
Till barn – Ge ett gott exempel!
Till en vän – Ge av dig själv!
Till dig själv – Ge respekt!

1 kommentar:

Anonym sa...

En intressant och spännande (h)jul hälsning från Lena Alfven. Detta gav mig genast kli i fingrarna, varpå jag skickade iväg ett par frågor i ett mail. Hoppas på positivt svar :)