lördag 1 februari 2014

Svensk representation på VM / Cykelcross

Åsa Erlandsson (lånade bilden av henne på hennes FB sida)
Nu så har VM i Cykelcross startat, officiellt datum var att det startade igår men själva tävlingarna startar idag. Sverige har faktiskt en "halvstor" trupp i alla fall om man tänker på hur stor disciplinen CX är i Sverige.

Som gentleman så startar jag med damen, ja det är bara en.. Men samtidigt inte vilken tjej som helst utan Åsa Erlandsson är ju inte en okänd tjej för oss som har lite koll på cykel. Hon kör sitt lopp i  dag. Dock läste jag på FB igår att hon kände inte sig bra till 100% inte så att hon är sjuk, men ni vet känslan det är något som inte stämmer. Hoppas att det bara var lite tävlingsnerv Åsa och att du klämmer till idag och gör oss stolta, eller nä det är vi redan. You go girl!

Bland killarna är det lite fler Elitmän representeras av två killar: Calle Friberg och Magnus Darvell, även de inte helt okända för oss, deras chanser till bra platser? Ja vi kan ju i alla fall hoppas att de gör just "DET" loppet, jag menar det lopp som alla önskar och hoppas skall infinna sig just den dagen när det verkligen gäller. För med handen på hjärtat är belgarna, tyskarna och holländarna överj-iga på cross. Men jag hoppas jag har fel. Dock är jag säker på att Calle och Magnus inte kommer att vika ner sig, de kommer att hedra färgerna. Kör hårt killar!

I klassen U23 har Sverige bara en representant och detta genom Martin Eriksson, ledsen men har inte hunnit kika allt för mycket, men jag önskar dig allt gott Martin och ett stort lycka till!

Elit Män och U23 kör sitt lopp i morgon. Så idag går all uppmärksamhet och tankar till Åsa!

Till något helt annat, jag har ju upptäckt, eller det har man vetat hela tiden d.v.s. att det är olika nivåer i helvetet. Detta efter att jag fick mail av en kompis i Italien i går, han har blivit avstängd 2 år av den italienska olympiska kommitteen för doping brott, nu har han inte tagit några preparat utan det är att han missade en dopingkontroll, det är bevisat att det är bara en kontroll som han missat. Då bli man lite frågande hur CONI tänker där för visst är det att det är väl först vid den tredje förseelsen man kan bli avstängd? Om någon där ute är bättre på regelverket få ni gärna upplysa mig hur det fungerar. Tycker väldigt synd om killen, inte bara att han nu är arbetslös och blir utan pengar, utan detta kom i sämsta tänkbara tillfället då han även blir pappa i mitten av februari. Det vore enklare att ta ett ställningstagande om det var att han ertappats med preparat i blodet, men nu är det ju inte så.

Nog för att jag vet at CONI är stenhårda i synen på doping, men de kan väl inte sätta sig över regler eller? Det påminner mig om när SCF regelvidrigt stängde av Axelsson första gången, inte själva avstängningen utan längden. Den sänkte CAS till den nivå som gäller d.v.s. 2 år. Min kompis har nu överklagat till CAS och jag håller tummarna att det går bättre för honom där.

Ha en bra dag och nu satsar vi allt för Åsa!

Hälsningar,
Fritz

3 kommentarer:

J sa...

Om man kollar på WADA anti-doping regler, så kan man läsa det här:

The following constitute anti-doping rule violations: [...] Refusing or failing without compelling justification to submit to Sample collection after notification as authorized in applicable anti-doping rules, or otherwise evading Sample collection

Alla proffs-cyklister är medvetna om det. Det är synd om din kompis har faktiskt inte dopad, men CONI har absolut följt regler.

Fritz sa...

Tack för din Info Jacob, de kanske har gjort om reglerna då jag var nästan säker på att man "kunde" missa två kontroller och sedan att man blev avstängd vid den tredje förseelsen, har något minne av en åkare i Team Garmin som blev avstängd vid den tredje gången.

Med vänlig hälsning
Fritz

Unknown sa...

Det är i whereaboutsystemet som man kan missa att ha uppdaterat sin vistelseort 3 ggr. Missad dopingkontroll efter tävling el dyl=avstängning. Minns veteranen T Åberg som missade kontroll efter veteran VM och åkte på 2 års avstängning.