fredag 11 april 2014

På söndag kör det igång!

På söndag är det den första tävlingen i Svenska Cupen, på herrsidan är det över 100 anmälda och damerna har blivit 35 stycken. Östgötaloppet är ju känt för sin kantvindskörning och även lite småkänt för de krascher som förekommer. Vad de senare beror på har nog med att göra att klungan är stor, många åkare är lite ringrostiga efter vinter + att det tillkommit några nya åkare, som ännu inte har lärt sig sin roll eller plats i klungan.

Ser att ett ställe pekar ut Christoffer Stevenson och Johan Landström, Motala AIF, som favoriter, jag vill ju ändå hålla nuvarande svenske mästaren, Michael Olsson som en favorit. Till skillnad från de flesta i klungan har ju han varit iväg och tävlat lite utomlands + att han är nyligen hemkommen från ett två veckor långt träningsläger på Mallis. Östgötaloppet passar ju även Michael bra då han kan gömma sig fint och utnyttja killar som Christoffer och Alexander Gingsjö, medan de har ingen större nytta av att försöka lägga sig bakom Michael.

Men innan Michael får åka ner till Linköping för att köra på söndag, så skall han och Marcus Ljungqvist vara med på ett jippo som vi på UNT Bike Weekend håller imorgon, idag är det sista dagen för att anmäla sig och vara med på morgondagens arrangemang. Är du anmäld till Skandisloppet passa på och häng med på en tur med Michael och Marcus. Läs mer här

På damsidan tror jag att Sara Olsson kan smälla till och överraska, även om det finns många andra bra tjejer som säkert vill vara med och fajtas om segern. Måste ju även framhäva tjejerna i Upsala Ck som också har ett starkt lag.

Båda klasserna har representanter från alla Svenska elitlag. Spännande skall det bli.

Ha en bra dag
Fritz

Inga kommentarer: