söndag 15 mars 2009

Mer nyheter

Wow! Nu händer det roliga saker inom cykelsporten för oss svenskar.
Nu får vi hålla tummarna att året fortsätter vara lika roligt som början har varit. Nu till nyheterna.

Emma "Silver" Johansson vann Oostduinkerke
Emma Johansson tog sin första seger för säsongen under lördagen när hon spurtvann den 94 kilometer långa tävlingen Oostduinkerke som präglades av stark vind.

Lövkvist trea på Montelupone
Thomas Lövkvist (Columbia-High Road) har ordentligt slagläge inför söndagens 30 kilometer långa tempoetapp i Tirreno-Adriatico efter att ha kört in som tredje man på kungaetappen upp till fruktade Montelupone.

(Enligt Cyclingnews så ligger Lövkvist bra till för att vinna alltihopa, då dagens etapp är ett bergigt tempolopp, vilket passar Lövkvist som handen i handsken. / Admin - Cykelbloggar)

Läs mer på http://www.cykelnytt.se/

Dagen då Contador mötte hammaren
Manosque - Fayence, 191km Detta var dagen då Contador fick hammaren i Paris-Nice. Det är inte vanligt att se en stor etapploppscyklist köra slut på krutet. Luis León Sánchez (Caisse d'Epargne) var i särklass den starkaste i sextetten som sprängdes. Efter nio bergspris så var det upplagt för stor final. Luis León Sánchez (Caisse d'Epargne) satsade på sista nedfarten och höll till mål samtidigt som kvintetten sprängdes med Contador som offer. Contador tappade ett par minuter på sista två km. Årets Paris-Nice har varit propagandacykling av högsta kaliber. Imorgon avgörs det hela.

Läs mer på http://www.velo.se/

Inga kommentarer: