fredag 13 mars 2009

Nyheter 12 mars 2009

Lite nyheter från cykelsporten:

25 lag klara för Paris-Roubaix
25 lag fick under torsdagen klartecken till årets upplaga av Paris-Roubaix, den 107:e i ordningen, av arrangören A.S.O.Det rör sig om samtliga ProTour-lag, förutom Fuji-Servetto som har fortsatta problem med en del arrangörer runt om i världen. Vidare delades åtta wildcards ut. Det lilla amerikanska laget BMC belönades, något överraskande, med ett av dessa.

Cancellara kör vårklassikerna
Efter en hel del tvekan så har nu Fabian Cancellara (Saxo Bank) bestämt sig för att köra de kommande klassikerna Milano-Sanremo, Ronde van Vlaanderen och Paris-Roubaix.


Scott dyrast i ProTour
Den belgiska dagstidningen La Dernière Heure har sammanställt en prislista för de cyklar som ProTour-lagen använder sig av. Den dyraste maskinen sitter cyklisterna i Columbia-High Road på; deras Scott, utrustad med komponenter från Shimano, uppges gå lös på 11,000 euro.

Läs mer på : http://www.cykelnytt.se/

Michael Stevensson redo för Istrian Spring Trophy
I morgon, torsdag, startar det norska laget Sparebanken Vest – Ridley på etappeloppet Istrian Spring Trophy. Tävlingen startar med en prolog innan det är dags för tre kuperade etapper på den Istrianska halvön.

Jérémy Roy (Française des Jeux) tog sin första proffsseger.
Etapp 5 Annonay - Vallon-Pont-d'Arc, 204km Paris-Nice För andra dagen i rad kunde morgonutbryttningen klara sig till mål. Jérémy Roy gick själv ifrån sina utflyktskamrater Tony Martin(Columbia-Highroad) och Thomas Voeckler(Bbox Bouygues Telecom) med 6-7 km kvar till mål. Han utnyttjade att Voeckler och Martin bevakade varandra. I ett perfekt ryck så kom Roy loss och höll in i mål med några meter. Chavanel behöll sin ledartröja.

Läs mer på http://www.velo.se/

Till sist, så kommer vi med en efterlysning igen! Vi söker presentationer av olika cykelklubbar runt om i landet. Skicka in en beskrivning av klubben, den kan innehålla vad som helst egentligen bara det handlar om klubben, sedan lägger vi upp presentationen här på Cykelbloggar. Skicka informationen och eventuella bilder till cykelbloggar(a)spray.se

Det var allt för idag,

Hälsningar,
Admin

Inga kommentarer: