lördag 16 maj 2009

Nyhet - Presentation av olika cyklister

Hallå,

Vi kommer nu i framtiden skriva lite om olika cyklister, proffs som amatör. Efter presentationen blivit publicerad placeras den sedan under artiklarna till höger, så de får "leva" lite längre än till nästa inlägg.

Först ut blir Veronica Andreasson.
Hon är en tjej som har hunnit bli 28 år, hon började sina stapplande steg i Varberg (fin stad). Som de flesta småtjejer så var det främsta intresset när hon var liten inte cykel utan på den tiden var det hästar och hoppning som gällde (om man utgår från hennes hemsida) Men 1998 så kom cykeln in i hennes liv, först var det inte racer som gällde utan som för de flesta i dagsläget så var det MTB som var det första valet, dock så tog hon året efter upp även LVG.
Redan 1999 började Veronica synas på resultatlistor som säkert fick ett antal att lyfta på ögonbrynen, hennes resultat för detta första tävlingsår var:
1:a Cross country djun SM
1:a Mtb tempo djun SM
1:a Sverige Cupen totalt djun mtb
2:a Linje djun SM
8:a Hoffalize, världscup mtb
12:a Mtb EM
15:e Mtb VM
21:a Linje VM

Inte dåligt för en damjunior, eller hur? Men historien tog ju inte slut med detta, som de flesta känner till. För de kommande åren fortsatte de bra resultaten att komma, t.ex.:
2000
1:a Hammarörundan, lvg
2001
1:a Sverige Cupen totalt, lvg
1:a Södertäljeloppet, Cup deltävling, lvg
1:a Stockholms 4-dagars totalt, lvg
2002
2:a Linje SM
2:a Helsingor, lvg
2003
1:a Cyklistens GP Malmö (herr senior klassen), lvg(!!)
2005
1:a 1a etappen Tour Feminine en Limousin 2.2
2:a tot Tour Feminine en Limousin 2.2
2006
1:a 3e etappen Thüringen Rundfahrt 2.1
2:a SM tempo
2:a 5e etappen Iurreta-Emakumeen XIX Bira 2.1
2008
1:a Rund um Schönaich
2009
1:a Köln-Schuld Frechen, GER 1.15
2:a 2a etappen Ladies Tour of Qatar, QAT 2.1

Som den uppmärksamme ser så finns det inga resultat för 2007, och det beror på att Veronica var med om en otäck olycka i Uppsala, då hon var ute och värmde upp inför SM och blev påkörd av en bil. Veronica skadades svårt och jag är GRYMT imponerad av att hon orkade komma tillbaka efter en så svår skada som hon ändå drog på sig. Om ni googlar på Veronicas namn så finns det flera länkar till denna olycka hos olika tidningar.

Men för att återgå till de tidigare åren så blev Veroniac proffs redan 2002, alltså endast 4 år efter hon började kör hoj, och endast 3 år efter hon började med racer, det är stort bara det. Det första proffslaget hon körde för var det Holländska laget : Team Powerplate Bik, dock har Veronica bytt några lag under åren, team nr 2 som hon körde för (2005) var Team Bianchi-Aliverti, 2006 bytte hon till Team Safi pasta Zara Manhattan, men sedan landade hon i Team Bigla 2007 vilket hon fortfarande kör för. Hon är inte den ende svenskan i detta lag utan även Monica Holler gör henne sällskap där.

För att titta på dagsläget så ser 2009 ut att kunna bli ett bra år för Veronica, men även för svensk damcykling, då Veronica börjar få många svenska kompisar/konkurrenter runt om i olika lag. Som vi tidigare rapporterat så börjar de svenska cyklissorna visa att även de kan cykla och mäta sig med de franska, italienska, engelska etc. proffsen. Vinsten på Köln-Schuld Frechen är ett steg på vägen, detta var ett lopp som var 99,1 km långt och motstådnet var bra, så det var inget "bonnlopp" som jag har lärt mig att många tjejer tyvärr måste köra. Min mening är att damcykling är bra och kul, och jag tror att denna gren kommer att växa och bli stor, precis som det var med slalom en gång i tiden.

Idagsläget så bor Veronica i Italien med Gustav och vad hennes planer för den närmsta tiden är vi inte 100% säkra på, men teamet skall nu maj medverka i följande lopp,
17:e GP Cham SUI, 21:a Kriterium Diessenhofen SUI 30:e Kriterium Thun SUI och vi får hålla utkik om Veronica deltar där och se vilka resultat hon gör då. Hennes hemsida om ni vill titta på fler bilder på henne och laget och få mer information är http://www.cyklist.com/. Där hittar ni även ett pryltorg där ni kan köpa RIKTIGT bra grejer till outletpriser, nu säljer hon inte bara sina saker utan även lite grejer från Gustav (CSC -Saxo bank) hamnar där. Flera klubbkompisar till mig har handlat av henne och är mer än nöjda.

Vi på cykelbloggar önskar Veronica all lycka i framtiden och vi håller tummarna att vi snart skall få rapportera om fler fina resultat av henne.

Hälsningar
Admin

Inga kommentarer: