tisdag 19 januari 2010

Appropå doping

Då cykel är en sport som gärna nämns i samband med doping i olika former, var jag tvungen att göra en sökning på hur det ser ut i Sverige med bestraffningar inom doping, och jag blev lite förvånad faktiskt. Idag är det totalt 42 personer som är avstängda för dopingbrott inom idrotten. Av dessa är det 12 personer inom Friskis & Svettis som är avstängda (!!!) 19 inom Styrkelyft/tyngdlyftning (är någon förvånad) och 11 inom friidrotten, men INGEN inom cykel, detta kan ju låta konstigt, men Nicklas Axelsson är inte fälld ännu så än så länge är cykelsporten befriad från listan.

Utöver dessa stora grupper av dopade finns det även några inom hockey, bandy, judo etc. Man önskar att Hegerfors + några till skulle kolla in den här listan innan de öppnar sina glappande käftar.

För de som vill se listan i sin helhet kan klicka på nedanstående länk, dessa idrottare och i vilket förbund de har varit verksamma publiceras även i tidningen "Svensk Idrott", tyvärr så kommer ju även Axelssons namn snart finns med i den listan, men jag tycker att en förening/företag som Friskis & Svettis verkligen skall kolla över sin verksamhet då de är en förening/företag som är överrespresenterade i den här listan.

http://www.rf.se/arbetsrum/Tidningen_Svensk_idrott/Bestraffningar

Ha en trevlig kväll,

Admin

Inga kommentarer: