fredag 28 maj 2010

Ny butikspresentation

Det är dags för en ny butikspresentation, och idag är det en butik i Uppsala som presenteras, nämligen SkiTotal. Som grädde på moset är detta även en inbjudan till ett evenemang som SkiTotal kommer att ha den 4 juni (2010) med start kl 19:00 - läs mer längre ner!

SkiTotal har funnits i Uppsala sedan 1976 och man kan lugnt säga att butiken var en av pionjärerna med att sälja racers i nämnda stad, åtminstone bland de butiker som finns kvar idag. Jonas, ägaren till SkiTotal, berättar att han när butiken öppnande främst inriktade sig på skidor, framför allt alpint. Varför just det, kan man fråga sig, och förklaringen är att Jonas har ett förflutet som slalomåkare och åkte runt och tävlade i Sverige. Men detta var, som Jonas säger, innan Stenmarks tid så det var inga pengar i den här sporten då utan man var helt enkelt en glad amatör. Vem minns inte strulet Stenmark hade inför OS på grund av att han räknades som proffs? Det slutade som bekant med att Stenmark inte fick starta. Men nog om detta.



Då Jonas var aktiv alpinist var racer det bästa alternativet för att träna kondition under sommarhalvåret vilket gjorde att han utöver skidor också ville sälja cyklar. De två första märkena hos SkiTotal var Bianchi och Peugot, senare tillkom Scott och Nishiki. Som alla vet går det inte att hitta en Peugot idag, och SkiTotal slutade med Bianchi inför säsongen 2010 efter 28 år som återförsäljare. Jag kan lugnt säga att detta förlorade Bianchi på, för efter ett besök hos den nuvarande Bianchi-återförsäljaren i Uppsala förstår jag inte hur Bianchi kunde släppa SkiTotal som alltid tog hem hela stegen av hojjar, allt från de enklaste till de dyraste, bara för att kunna erbjuda sina kunder en helhet. Nuvarande återförsäljaren hade fem Bianchis hemma och alla var av samma sort; det enda som skilde cyklarna åt var att tre var vit/celeste och två var svart/vita. Tilläggas kan att den butiken inte kommer att få någon presentation, då en säljare i butiken inte ens visste vad ”bodyfett” är för någonting, samt att deras bemötande av kunder var under all kritik. Trist!



SkiTotal har ett motto och det är att deras kunder alltid skall vara nöjda med sina inköp. Vill kunden ha något speciellt gör SkiTotal allt för att ordna fram detta. Jag om någon vet! Jag har testat SkiTotal och kan intyga att de är grymma på att kunna hjälpa sina kunder, speciellt när man kommer in med konstiga förfrågningar eller beställningar. De fixar det, så enkelt är det! Två av killarna som arbetar i butiken, Per och Lars, har båda ett förflutet som tävlingscyklister vilket gör att om man har tankar och funderingar om något som rör cykling så vet de precis vad man menar, vilket är skönt. För visst händer det att man som cyklist kommer till vissa butiker där personalen står och gapar som billiga fågelholkar när man kommer med någon finurlig fråga. Men det behöver man inte oroa sig för hos SkiTotal.



Utöver cyklar under sommarhalvåret och skidor under vinterhalvåret, säljer SkiTotal mycket fritids- och sportkläder från bland annat Peak, Burton, DC, Henri Lloyd, Billabong mfl. Detta gör att allt från golfspelare till de som gillar streetmodet, det vill säga allt från ungdomar till övre medelålder är kunder på SkiTotal. Min åsikt är att har ni inte besökt SkiTotal än så bör ni göra ett besök snarast!

Om inte annat rekommenderar jag ett besök där på torsdag den 4 juni från klockan 19. Då kommer några leverantörer dit och presenterar lite grejer, det kommer att bjudas på mingel och happenings under kvällen och SkiTotal kommer att ha öppet så länge kunder finns kvar i butiken. Utöver detta kommer de att ha grymma erbjudanden för oss kunder och även för dem som skall köra Vätternrundan och behöver köpa på sig lite extrautrustning.

SkiTotals erbjudanden denna kväll består bland annat av:
Shimano SHM-086 MTB/Spinning sko med klickspänne 1299:- (Shimano PDM-520 Pedal på köpet, värde 449:- )
Michelin Krylion Carbon Däck, 399:- Ord 600:-
Continental Grand Prix 24 Däck 299:- Ord 450:-
Michelin Slang 50% 45:- Ord 90:-
Scott Road Team Sko 50% 649:- Ord 1299:-
Scott Road Comp Lady Sko 50% 499:- Ord 999:-

Inte helt fel eller hur? Och fler erbjudanden finns i butiken på kvällen. Mitt råd är att om du bor i Uppsala eller i närheten, åk dit på torsdag kväll för att fynda och mingla! Jag kommer att vara där och det kommer bli grymt skoj.

SkiTotals sortiment kan tillfredställa alla former av cyklister. De har allt från ”High-end” racers och mountainbikes till shoppingcyklar. Märken de har inne för tillfället är Scott, Bianchi, Nishiki, Univega, Monark samt några till och priserna ligger på allt från några tusenlappar för en cityhoj upp till 30 000:- för en racer. Jag vet att de har två överraskningar på gång i butiken, det jag kan nämna är två cyklar som normalt ligger i prisklassen 60 000 kr men som SkiTotal kommer att sälja för runt halva priset - och då snackar vi BRA utrustade hojjar. Uj uj… håll utkik och gå in och kläm och känn när de väl är på plats! Inte ofta man får se sådana cyklar i en butik, sådana hojjar ligger ju oftast i beställningssortimentet.

För övrigt har butiken ett bra sortiment på reservdelar, och det de inte har hemma får de hem på bara ett par dagar. En snabb blick vid mitt senaste besök visade bland annat att de hade sadlar från både Fiz:ik och Selle Italia, riktigt schyssta glasögon, andra reservdelar och ett bra sortiment på cykelkläder från märken som Nalini, Scott, Peak, Craft, med flera.

Om man vill besöka eller ta kontakt med SkiTotal finns butiken i Svavagallerian i Uppsala, mitt emot systembolaget. Cykelbloggars kommentar till butiken: Gör ett besök, ni blir inte besvikna!

Adressuppgifter:
Ski Total AB
Svavagallerian
75321 Uppsala
T: 018-14 50 40
F: 018-14 50 66
info@skitotal.se
http://www.skitotal.se/
Ski-Totals webshop har adressen http://www.blocket.se/ski-total (ny och under uppbyggnad enligt Ski-Total)

Öppettider:
Mån-Fre: 10:00 – 19:00
Lör: 10:00 – 16:00
Sön: 12:00 – 16:00

Inga kommentarer: