torsdag 21 oktober 2010

Nyheter

Återkallande av cykel
MERIDA Industry Co och Merida Sverige AB återkallar cyklar i serien “S-Presso” med omedelbar verkan. Återkallelsen gäller MERIDA S-Presso 100-D, 300-D, 500-D och I8 levererad och såld genom svenska återförsäljare i perioden 2008 till 2010. De berörda cyklarna har en gaffel i aluminium med ett potentiellt produktionsfel i övergången mellan gaffel och styre.Produktionsfelet kan leda till brott i gaffeln under cykling och vi ber därför om att all användning av ovanstående modeller upphör omedelbart. Ett brott i gaffeln vid hög hastighet kan leda till olycka och potentiell skada för cyklisten.

CAS anser att det lilla äcklet inte behöver betala böterna
Alexandre Vinokourov (Astana) will not have to pay a fine equivalent to his then annual salary of €1.2 million as a result of his positive test for a blood transfusion at the 2007 Tour de France. According to El Pais, the Court of Arbitration for Sport (CAS) found against the International Cycling Union (UCI) and in favour of Vinokourov at a hearing in Lausanne on August 31. (Cyclingnews)

Det har stormat på SCF:s blogg
De sista dagarna har det stormat lite på SCF:s blogg, Tony Pölder har kritiserat oss (generellt) i Cykelsverige och SCF:s styrelse. Detta har uppmärksammats på olika bloggar samt forum.
www.scf.se Intressant men också lite beklämmande, tycker jag känner igen ett mönster från tidigre år.

Tour de France rutt 2011 offentliggjord
Det har väl inte undgått någon att Touren a´la 2011 är offentliggjord, kollade på livestreamsändningen och man måste ju säga att de kan presentera det snyggt, hoppas genom bergsetapperna att TdF blir lite mer spännande än vad den var i år. Håller fortfarande fast vid att Girot var det bästa loppet av de tre Grand Tours i år.

Ha en bra dag,
Fritz

1 kommentar:

Anonym sa...

Hallå Fritz!

Hur kommer jag i kontakt med dig, jag vann 2:a pris i tävlingen här på cykelbloggar men har inte hört nått om vinsten ännu... Vet inte om du fått mitt mail med adressuppgifter jag skickat till din spray-mail?
/Mats N