fredag 20 maj 2011

Där måste jag hålla med Merckx


Reagerade igår på nyheten att Mark Cavendish efter gårdagens etapp, 12:e, att nu skall "Cav" lämna girot. Mäh! Varför då? Bara för att det enligt honom inte finns några fler etapper som passar honom, alltså sprintetapper. Hm! Kommer ihåg att Merckx:s tidigare har sagt att han förstår inte specialiseringen som förekommer idagens cykel, och att bara köra vissa etapper och sedan strunta i allt annt. Hans yttryck var "På min tid körde vi alla lopp och alla etapper" Ok ok... visst att jag har förståelse för att idag så kan man inte köra allt, det är för tufft nu, visst var det tufft på Merckx tid också det kan ingen förneka. Och visst uppvisade de inte samma resultat på alla lopp. Men att lämna en tävling för att de inte hade något mer att göra där tror jag inte förekom på Merckx och Gimondis tid.

Lite trist för fans och sponsorer att de som inte anser att de har något mer med etapperna att göra lämnar Girot, visst en sa igår att de skulle ändå inte klara tidsgränsen, absolut men kör ändå och bli utesluten av den anledningen istället för att bara sticka och återhämta inför nästa etapplopp.

Igår på etappen som var absolut ren sprintetapp, så vann ju just Cavendish, fast jag måste ändå säga att mot förra året så tycker jag mig se ett trendbrott, han är inte lika överlägsen som han var tidigare i spurterna. Men Vacchis kommentar att en åkare från Androni Giocattoli var orsaken till vurpan som var den sista km tycker jag var lite orättvis. Visst han missbedömde kurvan och körde in i kravallstaketet, och p.g.a. detta så bromsade bakomvarande åkare in och vurpade. Andronikillen var ju inte i backen och hängde ju på staketet, hindrade inte klungan allt för mycket, visst de som var bakom blev väl skraja, men att lägga hela skulden på Androni tyckte jag var lite orättvist.

Nu fortsätter Girot, och idag är det bergsgeternasom kommer att visa upp sig, skall bli riktigt spännande.

Ha en bra dag,
Fritz

3 kommentarer:

oskar sa...

Du säger att fansen och sponsorerna blir besvikna.
Men tror du inte att fansen och framförallt sponsorerna blir ännu nöjdare om Cavendish kan köra och vinna etapper på touren.
Sedan kan det väl handla lite om prestige också, nu kan ju Cavendish lämna girot som en vinnare som väljer att kliva av. Blir han ifrån åkt och eliminerad av tidsgränsen åker han ju indirekt därifrån som en förlorare som inte höll måttet i längden. Sina två etappvinster till trots.!: )

Cykelbloggar sa...

Visst kan jag hålla med om att han lämnar Girot som en vinnare, men ändå som en förlorare då han gör en DNF på hela loppet. Det är det som jag tycker är trist.

Hade faktiskt haft större förståelse för att han hade blivit eliminerad av tidsgränsen än på det här sättet.

Oscar Ekstam sa...

Tänkte skriva en kommentar, men den blev så lång så jag skrev ett blogginlägg som kommentar till det du skrivit istället =)

Här är den: http://mobilcrosscar.blogspot.com/2011/05/ett-renare-tank.html