söndag 8 maj 2011

Giro d´Italia ... äntligen!

Så där ja! Nu är ordningen återställd, en månad framför TV´n och följa Girot, eller nä, visst kommer det att arbetas och cyklas en del också, fast inte de tider som girot rullar.

Gårdagens lagtempo innehöll ju några överraskningar, främst Omega Pharmas tid. Att de höll så pass länge som den gjorde var ju lite förvånande. Tyckte jag även hörde att Adamsson var lite förvånad.

HTC vann ju första etappen helt klart rättvist, lite förvånande att Radioschack körde in på en andraplats. Men en funderingen killen Bjorn Selander som för övrigt fick den första vita tröjan, måste väl ha svenskt påbrå, jag menar hur många i USA döper sina barn till Bjorn om de inte är svenskar. Någon kanske kan upplysa oss vetgiriga.

Team Androni Giocattoli, körde ju in på en bra 12:e plats, endast 39 sek efter ledaren, riktigt bra av ett lag som främst består av bergsspecialister. Då Girot innehåller ett antal bergsetapper så är jag säker på att de kommer göra grymma resultat under loppet. Lagets mekaniker har för övrigt startat en blogg, där de skriver om allt möjligt runt varje etapp, kul för en "nörd" som en annan som vill se mer än bara loppet. Adressen för bloggen är: http://coachreality.blogspot.com/ Den skrivs främst på Italienska, men de har lagt upp lite flaggor i vänstra hörnet så man kan få en googleöversättning till bl.a. engelsk text.

Hasse & Lasse i Österfärnebo

Själv var jag innan gårdagens etapp ut på en 120 km runda, var lite svalt i början, +13 när jag stack men senare steg värmen till +19 nice, under rundan så fikade vi i Österfärnebo, deras fik rekomenderas starkt, för de som passerar. Allt bakas på plats, och miljön är rent 50-tal. När vi skall åka vidare kommer det två killar från Sandviken som blev glada av att se två andra som var ute (jag och Micke) och rullade. De hade en hälsning från en gemensam bekant som för övrigt när jag överlämnade hälsningen, berättade att de två nya bekantskaperna inte var helt oävna fd tävlingssyklister. Kul och ses, jag tror nog att jag kommer att få träffa dem på Vidarmilen, ett av Sandvikens CK´s årliga miltemplopp. Bucklan (vandringspokal) har för övrigt varit i ACTierp´s ägo de sista tre åren, vi får se om det blir ett fjärde.

Dagen till ära var man lite retroklädd på turen, passar ju bra på en veteran som mig , Team Gewiss - Playbus hade snygga jerseys

Ha en bra dag i värmen

Hälsningar,
Fritz

2 kommentarer:

CTA - Coach Team Assistant sa...

Thank you Fritz!
Continue to follow us in www.coachreality.blogspot.com ! Now there is also the translate in swedish!

Every day technical analysis about Giro d'Italia's stage and in the next day will start a competition online called "CTA in Giro" with fantastic awards and where all people can take part.

Bye Bye

Coach Team Assistant
(Tacchino Fabrizio, Bragato Diego, Compri Marco, Michelusi Mattia)

Anonym sa...

Kikar på girot just nu och Vacchi pratade om att Selander var norsk, och att han flyttat till usa för att tävla på cykel!.