måndag 23 maj 2011

Trista nyheter

Läser precis på Facebook och andra nyhetssidor att Xavier Tondo tyvärr har avlidit, det var en olycka med en garagedörr och en bil, med följd att Xavier tyvärr avled. Han var ju faktiskt lite av en favorit i Team Moviestar, och jag kommer att sakna hans rappa körning. RIP Xavier.

Andra trista nyheter är de som cirkulerar om Armstrong jsut nu, nu är det inte bara Landis som hänger ut honom, utan även Hamilton och Hincapie har vittnat om att Armstrong skall ha "skjutit" EPO. Hm! Nog för att de flesta gamla proffsen som har dopat sig brukar komma ur sina garderober ett antal år efter avslutad karriär, nu är det ju bara några månader sedan Armstrong la sin skor på hyllan, eller hm han skall återgå till sin barndomssport ryktas dem om, d.v.s. Trihatlon. Men ändå, visst jag är en av dem som tror på att han säkert har dopat sig, oavsett vad han än säger, på 90-talet kunde de inte ens spåra EPO på det sätt som de kan idag. Och med handen på hjärtat, hur många av stjärnorna från 90-talet har inte klivit ut och erkänt. Det börjar bli lite tunt i ledet av de gamla stjärnorna som inte har erkänt. Nu säger jag inte att alla gjort det, men facit visar att det ändå var en stor del som gjorde det.

Men hur skall vi hantera detta, skall vi låta det hela bero, och låta han fortsätta med sitt liv, eller skall vi knäcka den superstjärnan som han ändå är inom sporten. Vad tycker ni?

Ha en bra dag, trots de trista nyheterna

5 kommentarer:

Anonym sa...

knäck fanskapet!

Helena sa...

Till "Anonym":
Vilken jävla skitkommentar. Fegis, som inte ens kan stå för den!!!
//Helena

Martin Söderlund sa...

RIP Xavier.

Och gällande dopingryktena - Hincapie har inte alls gått ut och sagt något, det är bara rykten som för vissa har blivit sanning. Här är Hincapies tweet från några dagar sedan:

"I can confirm to you I never spoke with "60 Minutes." I have no idea where they got their information."

http://twitter.com/#!/ghincapie/status/71734167322374145

Anonym sa...

Både Landis & Hamilton har böcker de ska framhäva och både blivit tagen och fälld för doping. Enligt cyklings huvudman (UCI) har inte Lance blivit tagen eller fälld för något otillåten preperat utom en kortisonsalva för narig rumpa som det fanns tillfälligt tillåtelse för(lokala kortisoner är nu tillåtna om jag minns rätt - dvs till hud, näsan & ögon - mest för allergi behandling). Att Lance har 'fuskat' på 90 talet är helt möjligt - men enligt mig ta det inte ifrån alla fantastiska cykel timmar jag har bevittnat och allt han göra för cancer bekämpande - och hela diskussion är ganska löjligt när ertappade flergångsfuskare som Valverde, Petacchi, Di Luca , och även Herr Contador cykla vidare.
/Liz

Anonym sa...

Utan tvivel borde väl vilken naiv dåre som helst fatta att armstrong har dopat sig till alla sina segrar på touren, för hur troligt att han var odopad (epo är liksom inte nån vanlig energidryck) när man kollar vilka andra topp 10 åkare han hade bakom sig?!?? Just det ja dom flesta har ju åkt dit för doping förr eller senare eller erkänt, som t.ex Ulrich, Basso, Mayo, Vinokourov, Rumsas, Hamilton, Landis, Zulle, Heras, Botero, Moreau, Virenque, Mancebo, Azvedo, Beltran, De galdeano och kan leva med det, det kunde inte min favorit Pantani... R.I.P "El Pirata"