tisdag 21 juni 2011

Ännu en svensk ut i proffscirkusen, KUL!


Fick i går ett pressmeddelande av Team Cykelcity.se om nyhetan att Tobias Ludvigsson har fått en möjlighet att köra för Team Skil-Shimano, vilket är ett Pro-Continentallag. För de som inte vet, är det som att vara precis under elitserien, men att du ändå tävlar mot dem i elitserien. Skoj! Det börjar bli några svenskar ute i Europa som kör. Väldigt roligt för cykelsporten och extrem skoj att "lilla" Sverige kan leverera toppåkare i konkurrens med de stora cykelnationerna.

Här är pressreleasen i sin helhet, en liten intervju med Tobias kan även läsas på www.alltomcykel.se

Jättetalangen Tobias Ludvigsson från Huskvarna och Team CykelCity.se får testköra med storlaget Skil-Shimano. Från augusti till oktober kör Ludvigsson med det holländska proffslaget, därefter har han chans att stanna på ett riktigt proffskontrakt.
- Jag är mycket glad att få den här chansen! Skil-Shimano är ett modernt mångsidigt
lag med bra miljö att utvecklas i. Jag ska göra allt för att få stanna i laget även nästa år, säger Tobias Ludvigsson.

20-årige Tobias Ludvigsson från Huskvarna har kört med Team CykelCity.se, först två år i juniorlaget och därefter två år i elitlaget. Tobias beskriver sig själv som en bergsget med tempostyrka. Talanger som han visat prov på inte minst under våren i Team CykelCity.se och något som lovar gott inför framtiden på de europeiska vägarna.

Avgörande för Skil-Shimano att ta sig an Tobias Ludvigsson var hans seger på prologen i Normandiet runt i våras och fjärdeplatsen totalt i Olympia’s Tour. Hans etappseger förra veckan i Thüringen Rundfahrt fick Skil-Shimano att bestämma sig.
- Skil-Shimano är ett perfekt lag för Tobias. Laget är och har alltid varit bra på att ta hand om och utveckla unga talanger, säger Aike Visbeek, sportdirektör i Team CykelCity.se.

Tobias Ludvigsson åker redan i juli på träningsläger med Skil-Shimano till Alpe d’Huez i Frankrike. Första tävlingen blir sedan klassiska Vuelta Ciclista a Burgos (Burgos runt) i Spanien och därefter Tour of Colorado i USA.
- Det här är belöningen för oss som jobbar med att ta fram unga svenska cykeltalanger. Det är verkligen otroligt roligt att Ludvigsson får den här chansen, säger Aike Visbeek, sportdirektör i Team CykelCity.se

Ha en fortsatt bra dag,

Fritz

Inga kommentarer: