söndag 5 juni 2011

Konstigt


Kommer ihåg att vid den här tiden förra året beklagade jag mig över priserna för att köra vissa motionslopp, och Siljan Runt var ju verkligen ett lopp som jag hackade på. Återigen måste jag ge dem en lite känga, även om folk verkar tycka det är OK.

Är det värt att för 550:- + 80:- för lopp och käk att hojja 15 mil? De bjuder ju inte ens på en kopp kaffe efter avgjort lopp? Även om jag har gett andra dyra lopp (Fredrikshofs Roslagsvår/höst etc en känga för att vara dyra så bjuder de i alla fall deltagarna på lite käk efter avgjort lopp, SMACK-rundan i Märsta var riktigt generösa med käk och fika efter loppet. Siljan Runt:s mat smakade enligt ett par vedervärdigt det var någon köttgryta som hade gjort att Gordon Ramsey hade gått i taket och svurit sina absolut värsta ramsor. Jag var i ett svagt ögonblick på väg upp till Siljan för att köra loppet och skriva ett litet reportage om det, men tänkte iofs köra "Out of Competetion", nu blev det inte så, utan gjorde en runda med hemmaklubben istället, kostade mig 40:- för fikat. Vi körde 85 km i strålande solsken.
En klubb som förstått var prislappen på motionslopp skall ligga är bl.a. Sandvikens CK, (www.sck.nu) de kör på nationaldagen "Gästrikerundan" 125km för eminenta 200:- (inklusive efteranmälningsavgift), plus att de bjuder på fika efteråt. Jag skall dit och köra fast om det blir långa eller mellanbanan (75km), har jag inte bestämt mig för ännu.

Tror faktiskt att jag fortsätter bojkotta motionslopp som kostar mer än 300:- bagis det är inte värt det, oavsett hur fina vägar etc det är. Då är det bättre att dra ihop ett gäng kompisar och köra en trevlig runda med fika stopp. Billigare + att man känner de man kör med.

Angående bilden, som föreställer Fausto Coppi (utanför kyrkan Madonna de Ghisallo) så var det bara ett infall, har ju inget med inlägget att göra, men jag längtar tillbaka till Italien, både för att hojja och för att träffa vänner. Ja ja, i Juli bär det förhoppningsvis iväg igen

Ha en bra dag

Hälsningar,
Fritz

4 kommentarer:

Martin S. sa...

Tydligen hade vattnet tagit slut vid en av kontrollerna igår på Siljan också.. bedrövligt.

Siljan kostar för övrigt 400+75 kr om man anmäler sig i tid, helt klart värt det tack vare de fina vägarna som är betydligt mer cyklistvänliga än milen runt Vättern.

Anonym sa...

380:- i anmälningsavgift för Siljan Runt. I det ingår 4 depåer med allt från kaffe, bullar, korv, bröd, blåbärssoppa, sportdryck, vatten mm. Dessutom en vacker Dalahäst vid målgång. Ett mycket välorganiserat motionslopp och mycket valuta för pengarna !

Bianchista sa...

Jag måste hålla med "Anonym"- jag har kört Siljan vid två tillfällen och det har alltid varit en liten, snabb och vänlig organisation där jag alltid har känt mig välkommen som deltagare.
Det kostar faktiskt en hel del att arrangera ett lopp, även om man får lite sponsorer, bullar, vatten, sportdryck och inte minst alla transporter som kostar. Om alla skulle "svart-köra" så blir det inge fler lopp, varken med eller utan gratis kaffe. Så Fritz, lätta lite på plånboken för tusan och glöm inte att le..

Thomas sa...

Ja, att vattnet var slut i Leksand var ju helt sjukt! Vad hade de förväntat sig en solig och varm dag!?

I övrigt håller jag med det är rätt dyrt, men det som gör Siljan lite roligare är ju att man får fler hästar i hagen, och till slut blir det större.