måndag 6 juni 2011

Olyckor

Läser på olika ställen att en deltagare av Siljan Runt dog under loppet, det var visst en man i 55-års åldern som fick hjärtstillestånd och tyvärr gick inte hans liv och rädda. Återigen aktualiseras punkten att jag måste ta upp med min cykelklubbs styrelse att vi måste ha en hjärt & lungräddningskurs. Trist för mannens familj och vänner.

Läser på samma ställe att en kvinna i 40-års ålder avled under en cykeltur strax utanför Falun. Det enda som man vet att det skedde i en nedförsbacke och att hon ramlat och hennes skador blev så svåra att det inte gick att rädda hennes liv, även där trist att det händer.

Ser sedan bland proffsen att även de drabbas tack och lov inga fler dödsfall, men någon har brutit käkbenet (Amorison). Sedan är det de vanliga vurporna, med asfaltseksem och stukad självkänsla som följd.

Noterar att även SUB 7 drabbats av olycka med ambulan och ambulanshelikopter med följd, en drabbades av en brutet/spricka i svanskotan. Orsak till den olyckan var att en gick in i bakhjulet på framförvarande cyklist, svårt att hålla sig på hjulen då och tyvärr så innebar detta en dominoeffekt med följden att en 6-7 cyklister gick i backen. De höll även rätt så hög fart när det skedde så man kan ju ändå tacka den lyckliga stjärnan att det gick så bra som det ändå gick.

En annan olycka är ju att Riccó är tillbaka, dock inte hos Team Amore & Vita som tidigare det skrivits om, utan ett Kroatiskt lag som heter Team Meridiana. De skriver att hans lagkompisar varmt välkomnat honom, undrar hur det egentligen är, åkarna i Vacansoleil var ju inte allt för lyckliga, och undrar vad lagsponsorn tycker om det hela. De säger ju att all reklam är bra, fast det vette tusan.

En annan olycka är ju det "lilla äcklet" som återigen får utrymme på Cyclingnews .. usch och fy.. =)

Själv tänker jag nu sticka tills tranden och göra det bästa för att bli av med cykelbrännan osm införskaffades förra veckan. Träning i kväll, samling 18:30 utanför Melins Sport i Tierp. Alla är välkomna!

Ha en bra dag, men du! Var försiktig där ute (citat Spanarna på Hill Street)
Fritz

1 kommentar:

Bianchista sa...

Vet man varför 55 åringen dog? Överansträngning i kombination med värme?
Dessvärre är det inte ovanligt inom konditionssporten - själv kommer jag ihåg att det har varit "manfall" på Göteborsvarvet vid de tillfällen jag har deltagit.

Det finns defibrillatorer man kan få utbildning på, ofta via SISU - vår klubb Ringmurens CK har fått utbildning på denna apparat. Men i övrigt är Hjärt-lungräddning något som man bör träna på oftare.

Gör inte som en cykelkollega som sonika vägrade cykla med cykeltröja för att han skulle få jämn solbränna!

För övrigt anser jag att cykelbränna är cykelmässigt.