onsdag 1 juni 2011

Vilken utopi! (Uppdaterad)


Var ju som sagt i Italien i förra veckan och är man där måste man ju kolla i La Gazzetta dello Sporto, visst att språket är det ju lite si och så med, men rubriker och bilderna säger ju ändå lite.

Man förstår ju direkt vilket förlovat land Italien ändå är när det gäller cykling, visst ett gäng personer skulle nog protestera och säga att Italien är så mycket mera än bara cykel, som t.ex. bilar, vin, kultur och musik etc. Men för en annan är ju främst CYKEL det stora intresset man har så det är på så sätt mitt intresse för Italien riktigt ordentligt har vaknat. Att man sedan får mat, vin, sprit (Grappa) och miljön, arkitekturen och sådant på köpet är ju bara ett plus i kanten.

Håller på och lobbar hos familjen att vi borde bosätta oss i Italien på vinterhalvhåret, tyvärr så är det svårt då man har tre barn i skolåldern. Men ni skall se att de växer upp och då... då....! =)

Noterade igår att Riccardo Riccó är i farten igen, nu skall han troligtvis skriva på för ett lag som för oss svenskar är relativt känt. Det lutar åt att han skriver på för Team Amore & Vita, där bl.a. bröderna Grönqvist, Glenn Magnusson, Nicklas Axelsson etc. har kört för. Undrar om teamchefen för Amore & Vita får fason på den där ungtuppen? Han har i alla fall dikterat rätt så hård kra för att välkomna Riccó till sitt lag.

Kraven är:
1. Riccó måste ta bort örhängen, piercing och diamanten som han fäst i en tand, allt för att vissa upp en ny image.
2. Han måste bryta med sin agent, tränare och sin advokat och får inte ta emot råd och tips från dem.
3. Han måste tillsammans med sin fru och son bosätta sig på Teamchefens egendom för att de skall kunna kolla honom när de när som helst önskar.
4. Han måste uppdatera sitt biologiska blodpass, inga droger, tillskott etc som inte är godkända av teamet är tillåtet.
5. Han måste visa allt och berätta allt han vet om dopingindustrin för berörda myndigheter (polisen).

Hm tror ni att han kan hålla sig till detta? Iofs killen är väl desperat, finns ju inte många lag som ens vill ta i honom med en tång. Dopad eller inte, kille har ju helt klart stora attitydsproblem.

Uppdaterat: Det blev inte Team Amore & Vita som Riccó valde, han skrev istället på för Team Meridiana, månne var kraven från teamchefen på Team Amore & Vita för hårda =) Ja ja... Vem har hört talas om Team Meridiana? Det kanske innebär att vi slipper se Riccó på de bästa sändningstiderna när lopp går av stapeln =)

Nåddes av ytterligare en trist nyhet idag, och det är "mitt" lag Team Androni Giocattoli - CIPI inte fick någon inbjudan till Vuelta a Espãna... skräp också!

Ha en fortsatt bra dag,

Hälsningar,
Fritz

1 kommentar:

Bianchista sa...

Att teamet inte blev inbjudna till Vueltan är väl inget att gråta över… Vueltan är ett enda stort sömnpiller :-)