fredag 8 juli 2011

Vad händer? Skvaller, rykten & nyheter

Ja det var ett tag sedan man skrev, måste ju få lite semester från att hålla kolla på Cykelbloggar hela tiden. Men lite har ju hänt runt omkring. Vad skall jag börja med? Men oavsett så är ordningen på det nya utan rangordning på nyheten/skvallret etc.

Som alla känner till så har ju de senaste åren Campagnolo tappat många marknadsandelar i Sverige (och övriga norden) Shimano och Sram har ju nästan blivit det självklara valet för de flesta cyklister som finns runt omkring. Hur kommer det sig? Ja en anledning är ju att flera handlare har haft stora problem med leveranser från Campagnolo, det har tagit tid eller så finns det helt enkelt inte. Många handlare har helt enkelt valt att inte saluföra Campagnolo av den anledningen. Men nu är det grejor på G, Campagnolo har valt att säga upp avtalet med den generalagent som varit ansvarig för Campagnolo i Norden. Bl.a. med hänvisning till vad som har hänt, eller rättare sagt vad som inte har hänt. Nu kan man ju bara hoppas att det är en ny hungrig säljare/firma som tar över agenturen. Dock önskar jag att det inte blir en av de stora grossisterna, Duells, Grahns (säljer de Cykeldelar fortfarande?) etc. För om de tar över så kommer det garanerat synas på priset och Campa blir ännu dyrare. Spännande!!

Thomas "Gotland" Löfkvist blev pappa igår! Vacchi annonserade ut det hela under TdF sändningarna. Skoj! Stort grattis Thomas & familj!

Fredrik Kessiakof har med råge visat Astana att de gjorde ett felaktigt val när de inte lät honom köra Touren, han är uppenbarligen i sin livs form. Leder Österrike runt just nu, med ett fåtal etapper kvar. Spännande om han tar hem ledertröjan till Svedala.

Bianchi Café & Cycles fortsätter att satsa, Vallentuna CK´s elitlag kommer inom kort att rustas med Bianchi:s, de körde tidigare på Orbea, men väljer nu att köra på de celestefärgade cyklarna. Riktigt kul! Vad jag tror så kommer det att bli Sempre som de bestyckas med, fast där är det bara en magkänsla och jag kan ha fel.

Appropå Shimano / Campagnolo etc, har hört att Shimano dumpar priserna ordentligt till cykelleverantörerna, detta för aatt maknadsföra sig och se till att de flesta cyklarna bestyckas med Shimanos grejer, därav att det kan vara svårt att hitta hojjar med Campa som orginalbestyckning. Sram har ju gjort detta länge därav att de mer och mer dykt upp på hojjarna.

Det har dykt upp en till cykeltillverkare som direkt från fabrik säljer till slutkund, vet inte om detta är en nyhet, men efter att köpt en ram åt frågan frugan av detta märke gjordes upptäckten. Japp det är Battaglin som jag snackar om, de har ett par riktigt fina hojjar på sidan. Får se när fler och fler leverantörer av hojjar kommer att följa Canyon, Battaglin & några till. Inom IT var Dell först med att göra så här och de har rätt så stora marknadsandelar inom PC´s nu för tiden.

Contadors behandling av sin hoj för ett par dagar sedan efter han vurpat under TdF hade gjort mig som leverantör av hojjarna grymt upprörd, man slänger inte cykeln på det där sättet!

Vad mer har hänt?! hmm...

Nä nu räcker det för idag, nu skall jag ut och cykla!

ha en bra dag,

Hälsningar,
Fritz

1 kommentar:

Martin S. sa...

Bra sammanfattning!

Nordic-Eco/VCT kör på Bianchi Infinito just nu.

Själv hoppas jag priserna dumpas på tex Dura-Ace gruppen nu inför hösten. Sugen på lite nytt.. :-)

Och förresten.. vilken Tour vi har hittils!!