söndag 11 september 2011

Cykel på flyg

Ser i en tråd på HappyMTB at SAS har ändrat sin regler för hur mycket cykelbagaget får väga. De hade tidigare 32kg som gräns men nu har de sänkt den till 23kg. Jag har ju själv flygit med cykeln och när jag packade svor jag ve och förbannelse över den där viktgränsen. Man fick plocka ur grej efter grej. för att komma ner till den godkända vikten.
Nu vet jag att förutom cykeln så är det just väskan som är den stora syndaren, väger oftast tom runt en 4-6kg, skall man sedan ha cykeln på c:a 8kg och sedan kläder, skor, hjälm + lite annat smått och gott så kommer man snabbt upp i 23kg +.

Jag flög med EasyJet till Milano och det kostade, har jag för mig, 450:- enkel resa bara för cykeln. Var det värt det? Absolut! Alltid skönare att ha sin egen hoj var man än är och hojjar. Hyra cykel brukar ju kosta en slant om man vill ha något och inte en alu hoj som väger 9kg< ..

Vad är dina erfarenheter med flyg och cykel, eller varför inte vilken sportutrustning ö.h. taget? Skriv och berätta.

Nu idag är det slut med höstsemestern och dags att börja röra på sig efter 2 veckors total vila, hade en tanke på att dra ner till Roslagshösten, men det föll på priset (igen) 450:- inkl efteranmälningsavgift för mellanbanan (95km) nä.. för "dürt" som Åsa-Nisse skulle säga, istälelt drar jag ut på en runda med Erik, men då både han och jag har dragits med en förkylning blir det en "trampa runt runda".

Just ja, Henrik Rüffel - SMACK/Marcus Juneholt - ACT (pilot) och Jessica Hedlund Fredrikshof IF CK är och kör VM just nu i Köptenhamn, tyvärr vet jag inte hur det gick för Jessica, men Henrik och Marcus körde in i fredags (tempo) på 21:a plats av 28 lag. Efter rapport så är de inte så nöjda med placeringen. Men hallå GRABBAR, det är första året ni kör ihop och nu snackar vi VM(!!!) det är inte SMACKserien eller Veteran-SM, utan cremé ala cremé ni tävlar emot. Så en 21:a plats skall ni absolut vara nöjda med!! Idag skall de ut på linjeloppet, jag håller tummarna.

Ja det var allt för idag, ha en fortsatt bra dag

hälsningar,
Fritz

2 kommentarer:

Anonym sa...

På SAS kan du ha upp till 32kg
http://www.sas.se/Allt-om-resan/Bagage/Overvikt/

Anonym sa...

Lägg gärna till min blogg

premberg.wordpress.com