onsdag 14 september 2011

Köpa nytt alt begagnat?

Marknaden svämmar över med hojjar just nu.. eller nä det har ju hållt på ett tag. Men ändå..
Om man är i köpartagen för en ny cykel eller bättre begagnad så är det verkligen köparens marknad just nu. Men vad skall man köpa? Ja där finns det nog lika många åsikter som cyklar till salu.
Men hur ser det ut? Ja ett antal personer som blivit sponsrade (b-kontrakt) måste ju nu göra sig av med sina hojjar för att betala cykeln, alternativt så behåller de cykeln och hoppas att den håller en säsong till (ovanligt). Där kan man oftast hitta en highend hoj till i princip halva nypriset. Vilket oftast är priset vad cyklisten skall betala sin sponsor. Så har du c:a 25tusen över och vill köpa en grym cykel, så slå till.
Hur är det för de som köpte cykeln för att köra ett eller ett par motionslopp då? Ja där är marknaden värre, de har ju varit lite ovetande om hur det ser ut på begagnademarknaden, vilket gör att det är lite synd om dem. De köper en hoj för c:a 10-12 tusen och tror sedan att de skall iaf få tillbaka 8-10 000 :-, vilket jag måste göra dem besviken på.. Om de nu inte har tur och hitta en i sin omgivning som är villig att slänga upp vad de begär. Men att slänga upp den hojjen på cykelsiter typ Happy är nog marigt.
Speciellt nu när alla butiker rear ut sina hojjar till det pris de vill ha för sin hoj eller lägre. Då blir det svårt att motivera just detta pris.

Kan man göra fynd i butikerna då? Visst kan man det, dock om man har lite is i magen och en ovanlig storlek på sin cykel så kan man vänta ytterligare, för butikerna vill inte ha kvar hojjen när 2012 modellerna kommer in, gå in och ge dem ett rimligt pris, typ en 1-2000 under vad de begär , visst du kan vara drastisk och prova med 3-4000: men det bli nog lite marigare. För pruta bör man göra, det finns alltid prutmån på cykelar speciellt nu när det är höst och elände för oss LVG cyklister.

Vad tycker ni?

Ha en bra dag,
Fritz

2 kommentarer:

Mick sa...

Lägg gärna till min blogg!
www.brmsports.com

Anonym sa...

kolla in www.sportrecycling.nu