onsdag 21 september 2011

Vilken uppslutning!

Jag måst bara tacka er alla som engagerat er i det förra inlägget, arbetet går framåt. Jag skall börja titta på nästa utkast och om någon dag publicera det och se vad alla tycker. Glöm för all del att det behövs fler synpunkter och åsikter så att det verkligen blir ett "Brev" från den breda massan av cyklister.

Läs första utkastet här: http://cykelbloggar.blogspot.com/2011/09/vad-tycker-ni.html

Sedan till något spännande som är lite av tanken med brevet, det börjar faktiskt röra på sig bland kommuner och myndigheter, dock så har jag en direkt uppmaning till de som arbetar med frågor som rör cykling i storstäder, och det är att göra ett snabbt studiebesök hos vår granne i söder, d.v.s. Köpenhamn, de har en snuskigt långt försprång hur en storstad skall agera med alla cyklar + att få sina invånare att börja använda detta miljövänliga verktyg, samhällseffekten blir också att det blir färre bilar i city + att det blir bättre plats i kollektivtrafiken + som jag har skrivit tidigare, så spar Landstingen pengar då de som rör på sig kontinuerligt behöver mindre sjukvård i det långa loppet. Det finns ju ett gäng forskarrapporter angående just detta.

Men i alla fall, jag fick ett mail av en trevlig tjej som tyckte att detta kunde eventuellt vara intressant för oss att delge och här är kommer den infon.

Stockholms stad höstrustar stadens cyklister!

På torsdag, den 29 september, tackar Stockholms stad tillsammans med Naturskyddsföreningen dem som väljer att ta cykeln till jobbet, skolan eller fritidsaktiviteten. För att hjälpa stockholmarna att rusta sina cyklar kommer Stockholms stad att tillsammans med Naturskyddsföreningen dela ut cykellampor och reflexer mellan klockan 07:00-09:00 på 14 olika platser i Stockholm.

Allt fler stockholmare cyklar året om. De senaste fem åren har vintercyklingen ökat med över 130 procent.

 Sedan 2000 anordnar Stockholms stad tillsammans med Naturskyddsföreningen aktiviteter för att tacka stockholmare som väljer cykeln som transportmedel. Under åren har över 90 000 tack-påsar delats ut till stadens cyklister. I år kommer cyklister att tackas på 14 olika platser runt om i Stockholm och vid två platser kan cyklister få hjälp att meka med sin cykel. Per Ankersjö, stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad, deltar i aktiviteten och säger tack till cyklisterna utanför Stadshuset.

På följande platser får Stockholms cyklister ett tack den 29 september 07.00-09.00:

1. Alvik - Alviksplan vid cykelbanan Måleributiken
2. Hornstull, - cykelbanan vid det nybyggda huset
3. Ekelundsbron - Solnasidan
4. Slussen (inkl. cykelmek) vid cykelpumpen
5. Slussen - vid Saltsjörampen
6. Nya Årstabron – vid Tantosidan, vid gångbron
7. Skanstull
8. Hammarbyfärjan -Södermalmssidan
9. Roslagstull - vid Roslagsgatan, trafikljusen
10. Stadshuset - inkl. cykelmek samt deltagande av Per Ankersjö, stadsmiljöborgarråd och
Mårten Wallberg, ordf.. Naturskyddsföreningen i Stockholms län
11. Norrtull - vid infarten mot Stallmästargården
12. Lidingöbron - Ropstensidan
13. Sankt Eriksplan
14. Nybroplan - vid Raoul Wallenbergs torg

Beskrivning: cid:image003.jpg@01CC779A..32D5E7D0___________________________________________________

Det var allt för idag, men fortsätt skicka in synpunkter och förslag till det förra inlägget.

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: