onsdag 26 oktober 2011

Undrar?

Hej på er,

Köpte mig ett styck av Kadens igår, och jag slogs av ett par saker när jag läste tidningen.

Nr.1 var att Kadens påstår att Bianchi fick sin färg "Celeste" från att Eduardo letade efter en färg när han började tillverka sina cyklar, och då kom han över ett restparti från den Italienska flottan. Som de skriver att myten/legenden säger så. Det var för mig en helt ny variant på storyn var den celesta färgen kommer ifrån. Enligt "myten" som jag har fått höra så var det att han fick en beställning på en cykel från det Ialienska hovet, japp det fanns på den tiden och färgen skall vara en reflektion på den dåvarande prinsessans ögonfärg. Så nu undrar jag verkligen var Kadens har fått den uppgiften från, skulle vara spännande för mig åtminstone att får reda på det.
För övrigt så låter det osannolikt att Italienska flottan skulle måla sin fartyg i Celeste år 1885.... Det vore ju verkligen att tala om för fienden "Här är vi!!"

Nr.2 är när jag bläddrade igenom tidningen så slog det mig att reportagen var väl lite si och så där, visst så fanns det några skoj reportage som Åsas Portugal, men skrevs det inte om Portugal förra året också? Nej det som verkligen slog mig var alla dessa USA reportage, de återkommer med jämna mellanrum och jag vet inte hur det är för andra, men att cykla i USA ligger låååångt ner i min "att göra lista", hur många av er funderar på att göra en resa till USA för att cykla? Nä, om jag skall bli premunerant igen så behövs det lite mer om mer" jordnära" reportage som t.ex. cykling i Italien, Frankrike, Beneluxländerna och varför inte Danmark? Visst att Danmark låter väl inte så högaktuellt för de som bor i södra Sverige, men för oss i närheten av Dalälven så räknas väl ändå Danmark som ett resmål.

Nr. 3 alla dessa reportagen, artiklar om utrustning , cyklar etc. Tyvärr Kadens när ni väl kommer i tryck så är de flesta saker sedan länge utlagda på nätet i olika former, dessa bläddrar jag snabbt förbi... i och med att jag gör det så är det inte så mycket kvar att läsa. Lite synd faktiskt, jag tror att om de satsade mer på att anlita tränare typ Fredrik Ericsson, kanske någon till.. Näringslära (utan att ge sig in i någon dietdebatt) plus att göra mera reportage om motionslopp, svenska lopp i övrigt etc så tror jag fler skulle uppskatta det. Jag vet att Kadens tidigare har skrivit att resultat etc är för gamla när tidningen kommer i tryck, men det gäller väl även utrustning etc eller? Men som sagt det är ju bara min åsikt, andra kanske uppskattar att sitta och läsa om Shimanos Ultegra Di2 nu i oktober som har varit känt sedan i slutet av juni.

Sedan fick jag ett glädjande mail igår av Daniele Colli som jag skrev om i mitt förra inlägg. Det är löst för honom, han kommer nästa år köra för Team Type One... det var riktigt skönt att få reda på det. Kul för Daniele hoppas det kommer att bli ett bra år för honom 2012.

Ha en bra dag

Hälsningar,
Fritz

5 kommentarer:

Martin S Ek sa...

Word.

Jag förnyar tyvärr inte min prenumeration på Kadens när min prenumeration går ut.

Käket sa...

Hej tråkigt att ni inte gillar alla artiklar i Kadens

När vi i juni blev erbjudna att åka och testa Ultegra Di2 valde vi bort det. Vi ville hellre köra gruppen under en längre period. På Shimanos presentation var cykeltiden väldigt begränsad.

Det kommer mer om kost.

I nästa nummer kan ni läsa om 8 motionslopp.

I nästa nummer skriver vi om Kanarieöarna.

Saxat ur översta sökresultatet när man googlar Bianchi celeste:

Bianchi bicycles are traditionally painted Celeste (colour) (pronounced che-les-te in Italian, Se-lest in English), a turquoise also known as Bianchi Green, (and sometimes, incorrectly Tiffany Blue, a copyrighted colour). Contradictory myths say celeste is the colour of the Milan sky, the eye colour of a former queen of Italy for whom Edoardo Bianchi made a bicycle (the crowned eagle of the company logo is an adaptation of the former royal crest) and that it was a mixture of surplus military paint. The shade has changed over the years, sometimes more blue, then more green.[2] ]

Storyn om flottans färg passade vår story bättre. Jag har fått de båda versionerna berättade för mig både av Salvatore och Gimondi.
Milanohimlen var däremot något nytt.

Om det är osannolikt att flottan skulle ha använt färgen så tycker jag att det skulle vara läskigt att träffa någon med den ögonfärgen. Speciellt 2000-talets celeste.

Jag tror helt enkelt att de tänkte, oj vilken snygg färg. Den använder vi till våra cyklar.

/Kalle Bern

Cykelbloggar sa...

Hej Kalle,

Tack för informationen. Självklart skall ni se mina synpunkter som konsruktiv kritik. För genom åren har jag ofta läst mycket intressanta reportage och artiklar.
EN "följetong" som verkligen satt sig på minnet var den om Emma JOhanssons vinterträning. Den var grym! Mer sådant (enligt mig).

Jag hoppas få träffa Salvatore imorgon på Cafét då jag skall ner och kolla in 2012 års kollektion, då skall jag höra den om flottan och Milanohimlen.. Som sagt jag var ju bara nyfiken var ni hade fått den storyn från. Nu vet jag.

Bra att ni kommer att skriva om motionslopp, större delen av era läsare är ju ändock motionärer och jag tror att det roligare för dem att läsa om lopp de kört och upplevt än typ reportage om USA.

Skulle ni börja skriva om mer/oftare "mjuka" delar så har ni i alla fått tillbaka en premunerant i mig.

Mvh
Fritz

Käket sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Käket sa...

Tar det som konstruktiv kritik och tackar. Jag kommer att läsa igenom inlägget en gång till innan vi planerar 2012.

Ha det bra hos Bianchi. Själv missar jag deras presentation då jag istället åker ner till Sahara för att tävla.

/Kalle