söndag 20 november 2011

Mer cykelresor.. lite annorlunda!Hej på er igen,

Ja vi har ju rapporterat lite om hur olika cyklister har upplevt cykelresor de har gjort, oftast har ju resorna gått till varmare breddgrader som Italien, Mallorca och Portugal. Detta gör att denna "rapport" blir lite roligare.

Martin körde Viking Tour som körs i Norge i dagarna sju.. häftigt, har själv tittat på detta lopp, kanske blir av någon gång dock behöver jag nog gå ner 20 kg först då det är några höjdmeter under loppet. Men så här skriver i alla fall Martin:

Namn: Martin
Kön: Man
Ålder: 26
Klubb: Fredrikshofs IF CK
Vart åkte du?Senast åkte jag till Norge och gjorde Viking Tour 2011, hårdaste upplagan någonsin av detta magnifika och oerhört vackra etapplopp!
Varför valde du just det resmålet? Jag hittade Viking Tour av en slump och tyckte det såg så fantastiskt ut med de vackra vyerna, upplägget med 7 etapper och alla människor man skulle få träffa.
Var du med om något speciellt roligt/tråkigt på resan? Så här i efterhand är Viking Tour helt klart det bästa jag gjort inom cykel hittils!Viking Tour arrangeras av i princip samma team år efter år, men olika sträckningar. I Viking Tour kan kan välja om man ska tävla eller köra lugnare i touringklassen. Det är väldigt välarrangerat med matstationer under etapperna, oftast stora sovsalar med bra utrymme och förslag på var man ska äta middag osv under kvällen. Det är å andra sidan det enda man gör under kvällen annat än pratar cykel, om dagen och återhämtar sig inför kommande dags etapp!
Skulle du välja det igen? Japp (Fritz kommentar)
Vilken vara arrangör? - - -
Var du nöjd med arrangemanget? Japp (Fritz kommentar)
Finns det något du skulle vilja ändra på? - - -
Priset för resan, exklusive fickpengar? Inkl flyg Stockholm-Oslo tur & retur med egen cykel så kostade Viking Tour ca 8500 kr för en vecka. Är man ute i god tid får man dessutom rabatt! Viking Tour var värt sitt pris många gånger om och jag kommer cykla det igen så snart jag kan!
Vad är nästa resmål (cykelresa)? Nästa planerade cykelresa är Gran Canaria i påsk, 1 veckas uppladdning inför säsongen.
Är det något annat du skulle vilja tillägga angående resan? - - -

Martin har bloggat om sina upplevelser på sin personliga blogg, och den som vill läsa mer kan kolla in följande länk. http://bracykling.com/2011/07/22/viking-tour-dag-1-ankomst-hemsedal/ För att se lite bilder gå in på Martin "flickrkonto" på den här länken: http://www.flickr.com/photos/dileno/collections/72157627321720856/ Tack än gång för detta!!


Personligen tycker jag att det här låter bra häftigt, måste nog kolla lite mer om det här loppet.

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: