måndag 21 november 2011

Mer Folksam

Hm, ja nu har jag pratat med min kompis, han som jag skrev lite om i förra inlägget om Folksam, han som blev av med sin cykel och som enligt Magnus Lindgren på Folksam inte skulle vara några problem att få ut ersättningen för cykeln om den var låst i ett specifikt cykelrum.

Den där "produktspecialisten" på Folksam är ju som alla andra försäkringstjänstemän, d.v.s. lögnare och hycklare. När min kompis ringer honom dagen efter ville han inte riktigt "kännas vid mitt scenario", men efter att kompisen upprepade och berättade om händelsen och hur det hade gått till, så bad produktspecialisten att få återkomma efter han satt sig in i ärendet.
Efter ett tag så återkommer han och säger att beslutet är rätt, kompisen skall inte få någon ersättning. Anledningen är enligt Folksam flera:
1. Det fanns inga brymärken på dörren, har de någonsin hört talas om "insidejobb" på Folksam?
2. Kompisen hade inte låst cykeln inne i det specifika cykelrummet som Hotellet hade just för cyklar.


Nu är ju inte jag religiös, men måste ju ändå utbrista "Herre gud"! Hur många har sina cyklar låst i ett rum som bara hotellets personal har nyckel till? Det var ju inte tal om att det var ett allmänt "förråd" där hela byn hade tillgång till rummet. Enligt mitt Försäkringsbolag så behöver inte jag låsa cyklarna en gång till när jag har dem inlåsta i min källare.
Angående "brytmärken" .. ja att Folksam (folkets försäkringsbolag - bah!) tjänar pengar är inte konstigt efter sådana beslut. Man blir ju bra trött, men detta innebär att de som har Folksam och åker utomlands se för bövelen till att ni låser cykeln oavsettt ni är. Att sedan Folksam tror att detta skall hindra tjuven är väl en dröm som de har, då de uppenbart lever i drömmarnas värld.
Vad jag menar är ju att våra cyklar väger väl c:a 7-8 kg-- sätter vi på ett lås så kan vi lägga till ett kg, att hindra tjuven från att bära bort cykeln och sedan i lugn och ro kapa låset med en vinkelslip eller bultsax modell större verkar ju inte Folksam tänka på, eller skall de nu införa att man måste även förankra cykeln i golv/vägg/tak/asfalten ?

Nä markera ert missnöje och byt bolag, berätta gärna varför ni byter bort dem, d.v.s. att deras försäkringsskydd för cykeln SUGER! Måste faktiskt ringa kompisen och höra hur det gick för de två andra som också blev av med sina cyklar på samma resa/hotell/rum etc. Skall vara intressant och höra hur deras försäkringsbolag resonerade.

till sist: Fy F_N Folksam, inte konstigt att jag valde bort er för en tid sedan...

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: