onsdag 2 maj 2012

Klart som F*n att det är cyklister som åker fast...

Antal dopingtester efter sport.. Bah!
... när det gäller doping! För handen på hjärtat är det någon som kallar sig för cyklist som inte har hört "De bara dopar sig" eller "Ovanligt att en cyklist åker fast för doping". Nåja de flesta får väl även frågan "Hur många gånger har du kört Vätternrundan?" ... Men den frågan tar vi en annan gång, nu åter till dopingfrågan.

När jag studerar listan från WADA (de som ansvarar för alla dopingkontroller i världen) så förstår man varför de skapar sådana rubriker när en cyklist åker fast för doping eller blir straffad för dopingrelaterade förseelser. Det är ju faktiskt rent ut sagt för J**ligt!

Ta t.ex. i jämrförelse hur många kontroller de har gjort på fotbollsspelare = 0 (NOLL) gånger. Eller basket = 0 (Noll) + ett GÄNG sporter till. Sedan blir man ju lite paff och se hur många tyngdlyftare de kollat 4 (fyra) men va...

Nog för att man har hört talas om att Barcelona FC + några till fotbollsspelare fanns med i utredningen av Operation Puerto (där även ett gäng cyklister åkte dit, t.ex. Basso, Scarponi etc) men blev någon fotbollsspelare avstängd.. Nope! Däremot kommer jag ihåg hur vissa svenska hokeyspelare och fotbolssspelare som efter sommar vs vintersäsongen kommer till sin respektive sport och skryter "jag var tvungen att bygga lite muskler under sommare/vintern inför säsongen, resultat en 10-12 kg muskler" Och det tror ni är möjligt på naturlig väg, tidsperiod 2-3 månader. Nä! Dröm vidare, inte ens den mest tränigsvillige personen kan gå upp så mycket i ren muskelmassa.

Vad gör de olika cykelförbunden? Nu fan är det dags att WADA börjar kolla andra sporter också, så att andra får upp ögonen hur smustig andra sporter kan vara också, för handen på hjärtat, en av de renaste sporterna du kan hitta idag är banne mig cykel. Detta då de flesta vet hur enkelt det är att de åker dit. De som åker fast är typ Contador, där de (UCI och WADA) har bestämt sig för att visa att "Vi jagar även stjärnorna", undrar om det beror på att Armstrongaffären var i full sving då, speciellt att Armstrong hade "donerat" en större summa pengar till UCI 2000 eller var det 2001, då det enligt rykten säger att även Armstrong åkte dit, men att det tystades ner.

Nä nu är jag banne mig förbannad! Sablar vad orättvist och diskriminerande!

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: