onsdag 4 juli 2012

Nä där har han fel...

En av mina hojjar på en 70/80km runda, dubbla flaskor!
.. iaf enligt mig, läser på Robertos suveräna blogg att en cyklist inte skall ha vattenflaskor (eller någon annan flaska) what so ever på rundor som är upp till / under 10 mil. Den gode Roberto måste ha tänk fel där när han skrev inlägget, brukar ju bli så för en annan också. Han måste ha menat 10_km_ för att köra vattenlöst upp till 100km är ju inte bara dumt, det kan ju vara farligt också, speciellt om det är en extremt varm dag, som igår kanske.
Jag har alltid flaskor på min hoj, men det är av mera fåfänga, tycker helt enkelt att cykeln ser mer "färdig" ut med flaskor i stället än tomma flaskställ, men sedan om det är något i dem är ju en annan sak.

Har ju lärt mig att på rundor över en timme så skall man sippa vätska / sport dryck redan efter en kvart efter start och sedan göra det under hela passet, detta för att undvika "bonk" och total uttorkning. men att sedan följa den "regeln" är det ju lite si och så med.. Men jag försöker i alla fall =)

Igår t.ex. körde jag ett halvhårt pass på morgonen (28km) vilket följdes av ett styrkepass i gymmet i 40min, att sedan sticka ut på em och köra ett pass med Erik, som f.ö. börjar komma i gammal god form igen, var inte det bästa för kroppen, benen var tunga redan innan passet och det blev inte bättre under passet, en liten portion korv stroganoff och en fruktsallad med tre hårdmackor udner dagen var inte världens bästa laddning/återhämtning. På råga av allt, för en som dyrkar solen, så fick jag "bonnbränna" på armarna.. morr! Får ta och köra med armvärmarna ett tag så att det blir jämn solbränna igen. =D

Nu skall jag ut med på ett pass med vänner från Gävle, skall bli skoj då jag inte tränat med just dem på över ett år. Kommer bli en 80-90km och med dubbla flaskor i stället och med en rejäl laddning mat, havregryns gröt, juice med kallpressad linfröolja och något ägg. Idag skall jag inte bonka!
Angående Touren: Peter Sagan är ju för jäkla häftig, vilken målgest igår!

Ha en bra dag,
Hälsningar,
Fritz

1 kommentar:

dopobici sa...

Hej Fritz
Jag tror nog på Vacchi, för att det har med intensiteten att göra. Jag har testat när jag var elitcyklist (svensk elit) och det jag kännt är att det har med komfort över dygnet att göra. Ett 5h distanpass på vintern cyklas ibland med frusen flaska efter 40min. Inga problem. Men dricker man nye när man kommer hem blir man ett russin på natten.
Jag tror www.träningslära.se har skrivit något om hur mycket kapacitet som förloras, det är inte så mycket som det står i Isostarreklamen i alla fall.