söndag 26 augusti 2012

Är cykel en materialsport ?


Många är de som hävdar att cykling inte är en materialsport, att man klarar sig gott på det man redan har i sin träningsgarderob osv.

Men hallå, ärligt,visst är cykel är en materialsport, kom inte och säg annat. Ett av mina motton jag levt efter är ju - Det som skiljer pojkar från män är priset på deras leksaker. För handen på hjärtat, prylar har väl alltid varit något jag faschinerats mycket av. Dock så var prylbehovet ganska dämpat några år men sen jag hittade cyklingen har det formligen exploderat och hela mitt uppdämda prylbehov bara måste stillas. Det går inte en kväll utan jag tittar på dom olika webbshopparna efter grejor jag bara MÅSTE ha, ja t.o.m inte kan leva utan.

 Det finns så många olika saker man kan skaffa sig ( och behöver) den ena grejen snyggare och bättre än den andra. För hur många olika styren, styrstammar, sadlar och framförallt olika hjul finns det inte ? Man kan inte få för mycket och var grej har sin självklara plats och kan alltid motiveras till fullo inför vår familjs ekonomiansvarig (min fru) På något sätt dyker titeln på Strindbergs bok -En dåres försvarstal upp i mitt huvud varje gång det ska förhandlas om nya inköp. För jag menar VEM kan leva utan en kedjetvätt med avfettningsmedel som luktar citron ? Ja, inte jag i alla fall !

Det hela fortsätter med pedaler, kassetter, kedjor, vevpartier, flaskställ, hjälmar, glasögon,däck ja ni ser listan tar aldrig slut. Och då har vi inte ens börjat prata om kläder. Ja allt måste kollas upp, diskuteras in i minsta detalj med cykelkompisarna. Ta bara detta med däck man ska inte bara hitta dom bästa utan det ska vara av rätt färg oxå så det passar cykeln. För hur många gånger har jag inte sagt till min fru att- Du den har prylen MÅSTE jag ha, NU och fått svaret -Men du har ju redan en sådan? Då har hon fått en förvånad blick tillbaka och mitt svar- Ja en blå ja, den här är ju röd !!! Även energibars, gel och sportdryck är inget man tar lätt på utan även sådant ska provas, diskuteras och konstigt nog är även det roligt. Men såklart, roligast är ju att använda prylarna.

 Vi ses på cyklarna ( med dom allra bästa prylarna på)

Claes

Psst/ Till mitt sista inköp var jag tvungen att blanda in ungrna för att få igenom, Ni vet jag fyller ju år snart, så jag passar på att köpa dom nu när det är rea.

3 kommentarer:

Fritz sa...

Visst är cykel en materialsport utöver många andra. Färgmatchning och RÄTT prylar på hojjen är ju ett måste. Som jag skrev till dig så rodnade jag igenkännande när jag läste hur jag argumenterar med min fru.

Suveränt bra inlägg och varmt välkommen som skribent på Cykelbloggar!

Hälsningar
Fritz

Crille68 sa...

Bra skrivet och väldigt igenkännande...tyvärr... ;)
Gjorde nämligen igår en beställning på nätet...med klubbmatchande mtb-skor, röda däck...osv. :)
Ja, jag BEHÖVDE självklart prylarna men man tar ju hänsyn till färg och form förutom funktion. :)

Unknown sa...

Tur man inte är ensam om detta ;)
//Claes