söndag 26 augusti 2012

de nya vinnarna är...

Ja efter att suttit och läst på lite om turerna runt Armstrong och vilka som varit två .. trea etc så har jag kommit fram till att följande cyklister skall stå som vinnare av Tour de France för respektive år.
Joseba Beloki - Vinnare TdF 2002
1999: Alex Zulle 
2000: Jan Ullrich
2001: Jan Ullrich
2002: Joseba Beloki 
2003: Jan Ullrich
2004: Andreas Klöden
2005: Ivan Basso

Hur resonerar jag då?
Rätt så enkelt faktiskt, och jag tror inte någon advokat skulle ha några större problem att ordna detta, om det skulle bli att UCI, WADA eller vilken organisation skulle motsätta sig denna resultatlista.
Argumentet advokaten skulle kunna dra till med och som skulle "döda" vidare diskussion är att ta t.ex. Jan Ullrich, japp han var ju inblandad i Operation Puerto (där ett gäng idrottare bloddopade sig, bl.a. FC Barcelona), Ullrich har blivit straffad för detta, avtjänar just nu sitt 2 åriga straff, alla hans resultat fr.o.m. 2005 har han blivit av med.
Jan Ullrich - Vinnare av TdF: 97, 00, 01 och 2003
Samma sak med Ivan Basso och Klöden. Tror ingen domstol i något land kan riva upp en dom, speciellt i fall där de redan blivit straffade och straffet är avtjänat eller pågår. Så oavsettt hur fadd ni tycker det smakar så är det här listan som skall stå i historieböckerna. Dock så är jag ganska säker att deras namn kommer att få en liten * efter namnet. Där man troligtvis kommer att få läsa något i stil med att: Tilldelades segern efter att Armstrong 2012 blev av med alla sina segrar mellan åren 1998-2005, efter att denne blev livsstidsavstängd av USADA.
En liten fundering kvarstår dock!
Det är ju rätt så mycket pengar iblandat med att vinna t.ex. Tour de France, har för mig att de senare året har rört sig om c:a 7 miljoner kroner om du vinner TdF (rätta mig om jag har fel). Tror ni att LA kommer att betala tillbaka alla prispengar och kommer organisationen runt TdF se till att den rättmätige vinnaren får dem? Kommer de som i fallet med Contador/Schleck ha en "postumt" ceremoni där "vinnarna" kommer att få dra på sig den gula ledartröjan rent symboliskt i efterhand?
Vem har nu vunnit Tour de France flest gånger?
Har försökt suttit och räknat där och det är tre åkare som vunnit TdF fem gånger dessa är:
Eddy Merckx
Bernhard Hinault
Miguel Induráin
Som god "tvåa" eller fyra, med just fyra segrar om man resonerar som mig är just:
Jan Ullrich

Någon som skulle vilja argumentera emot mina teser?

Ha en bra dag,

Hälsningar,
Frita

2 kommentarer:

Kristofer Borgström sa...

Är det bättre att ersätta en fuskare med andra fuskare? Och i såfall varför är då dessa herrar "bättre" fuskare än Armstrong?

Fritz sa...

Nä egentligen inte, fast en stor skillnad är att alla av dessa tvåor, treor etc. har erkänt sina försyndelser till skillnad från LA. + tagit sitt straff. Även om det satt hårt inne med Ullrich.

Men nu är ju inte frågan egentligen om det är rätt utan mer om vilka som kommer att stå som vinnare. Då de har avtjänat sitt straff eller gör det (Ullrich) så kan man ju inte döma om dem. USADA skulle säkert vilja göra det, men nu är ju Ullrich tysk, Basso italienare och det är ju varje lands antidopingbyrå/idrottförbund som sätter straffet.

Mvh
Fritz