lördag 25 augusti 2012

Börjar bli kallt ute! (+ lite om Armstrong)

Jag vet inte om alla har noterat att det är rätt så "krispigt" ute på morgonen när man sticker ut näsan genom dörren. Då slog det mig att jag skrev ju lite om tillbehören för oss cyklister när det är lite svalt direkt efter Halvvättern.

Vad jag då kommenterade var ju den totala avsaknaden av lite mera färg när man skall använda arm och benvärmare. Är det någon som har hittat en butik i Sverige som säljer andra arm/benvärmare än just svarta?? Ni får gärna hör av er och berätta var i så fall.

Om inte annat så kan jag ju än en gång tips om Ebay, där kan man få nya arm/benvärmare från 10 euro och uppåt. Men sedan vill jag inte höra något från återförsäljarna att "ni köper ju allt på nätet", jamen vad skall man göra då? I alla fall om man vill ha andra färger än svart.

När det gäller skor så finns det annat än Nothwave och Shimano nu för tiden om man vill sippa skoöverdrag på MTB dojjorna, skrev en artikel förra vintern till Cykla.se efter att jag testade Rose variant på vinterskor. Ni kan läsa den på: http://cykla.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=672
Rose vinterskor
Vad mer eftersöker ni? Skriv gärna och berätta i kommentatorsfältet

Circus Armstrong fortsätter.
Ja nu en dag så här efter att LA blev av med sina segrar och titlar och den ena efter den andra uttrycker sin beundran eller så skrivs det "rätt åt honom". Jag är tvetydig. Har iofs aldrig gillat LA så där värst mycket. Speciellt inte efter han "sparkade" på Pantani i sin bok, då Pantani är död så kan han ju inte bemöta anklagelserna alt påståenden som LA skrev om.

Men för att reda upp det lite. Armstrong ifrågasätter USADA:s rätt att fälla honom, eh! Det vore som att jag skulle motsätta mig svenska dopingkontorets rätt att fälla mig om jag dopar mig, vad jag vet så hade väl LA licens fortfarande (Triathlon) och genom att man skaffar licens så står man väl under ens lands dopingbyrå eller har jag fel? OK att USA är ändå USA där det är förbjudet att dopingtesta ett gäng olika idrottare från olika idrotter (NHL, NBA, NFL m.fl.). Men vad jag vet så är väl inte cyklister undantagna från detta?

Stöd från "trovärdiga" motståndare!
LA får enligt tidningarna "oväntat" stöd från Michar Rasmussen, ni vet dansken som det var ett sådant herrans liv om för ett par år sedan. Lite konstigt att LA f.d. lagkompisar från US Postal Team och Team Discovery är så tysta.

Fram med bevisen
Ropen skalla ... ja tittar man på de flesta sidorna där de avhandlar avstängningen av LA så verkar det som att det är bara han som åkt dit från hans gamla lag. Nä där har ni fel, Tror samtliga åkare har torskat eller erkänt att de dopade sig under tiden när de körde för US Postal Team, åkare som: Hamilton, Landis, Leipheimer, Hincapie, Vaughter, Zabriskie, Vande Velde etc.

Häxjakt?
Ja kanske det, men att tro att det bara är LA de varit ute efter är lite fel, Leipheimer och Hincapie blir avstängde 6 månader med start den 1 januari 2013(??) Däremor kan man ju fråga sig varför de började jaga honom för en 2-3 år sedan. Nu var det inte USADA som började utan FBI, och när FBI konstaterade att det inte fanns några bevis för att federala pengar systematiskt använts för att dopa cyklister la de ner utredningen, för det var det enda de utredde. DÅ begärde USADA ut FBI:s utredning, och som jag har skrivit förr, att ljuga för FBI är kostsamt (fängelse) och då fick USADA alla bevis gratis och i skrift och ljud. Där har ni några av bevisen, ni som undrar. Men sedan påstår ju även USADA att de har teknisk bevisning, de kan ju ha begärt ut blodprov och testat dem och med dagens testmetoder hittat spår. Nu påstår de det. Så vi fär väl se när de presenterar bevisen.

Var det rätt?
Var det rätt att LA backade och undvek en rättsprocess? Enligt mig är det ett erkännande, för ingen kan ju påstå att LA tidigare har "backat" när någon har påstått något eller? Nä för mig är det solklart att LA har förstått att han har lika stor chans i HEL som en snöboll, och då är det bättre att spela martyr. För USADA har ju bedrivit en häxjakt mot honom.

UCI
Där har vi något som är mycket intressantare, vilken roll har UCI haft i det här ärendet? Det är något jag verkligen skulle vilja komma upp till ytan. För jag tror INGEN cyklist fått ett sådant stöd (när det gäller doping) som LA fått av UCI.. enligt mig så ligger det helt klart en hel kennel begravd där.

Fortsättning följer garanterat!

Hälsningar,
Fritz

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kan detta vara något? http://www.prendas.co.uk/list.asp?typ=typ&ID=43

Anonym sa...

It's actually very complex in this active life to listen news on Television, therefore I only use web for that reason, and take the most recent information.
Also visit my blog - zulutrade brokers

Anonym sa...

Ahaa, its pleasant conveгsation concerning thіs article at
this place at thіs blog, I have гeаd all that, so now me also commenting here.
Look at my blog post ... galaxy note 2

Anonym sa...

Every wеekenԁ i used to paу a quick νisit
thiѕ webѕitе, for the rеason that i want enjoyment, as this
this web ρagе conations in fact faѕtidious funny dаta tοo.
My weblog - pikavippi