fredag 24 augusti 2012

Men hur kommer det här sig? (Uppdaterad)

Men adjö då!
Ja ni har kanske hunnit se nyheten att Lance Armstrong ger upp att försöka bemöta USADA som anklagar honom för systematisk doping. Armstrong har ju hela tiden hävdat att USADA inte har haft rätten att döma honom (??). I mina ögon en rätt så banal variant för att klara sig från en dopningavstängning. T.o.m. lite värre än förgiftat kött ;-D

Men nu kastar han in handsken, och vad blir följden? Ja han kommer troligtvis bli av med ett par resultat, vi kommer att få några andra namn i historieböckerna som 2:or,3:or och ev. segrare på TdF, Tour de Suisse och Criterium de Delphine.

UCI:s roll?
Det skrämmande är att jag tror faktiskt att Armstrong har blivit förmådd att göra detta, då snaran runt UCI har verkligen börjat dragits åt. Fler och fler har börjat kolla på om UCI har medverkat i en mörkläggning av Armstrongs testresultat och det har verkligen börjat lukta illa, speciellt i kombination att Armstrong har "donerat" pengar till UCI i samband med att de första testresultaten med avslöjanden om att han varit dopad har skett.

En efter en
Ett annat fall som har gjort det omöjligt för honom är ju att hans f.d. lagkompisar har ju erkänt en efter en att de har dopat sig då USADA och FBI sa att han hade gjort det. Den sista var ju Vaughters som erkände att han varit dopad då han körde för US Postal Team. Tror banne mig att det var bara Armstrong kvar. Men han kan inte erkänna för då får han krypa in.

Varför då?
Jo för att ljuga för FBI ses absolut inte med blida ögon av det amerikanska rättsystemet, Marion Jones försökte för några år sedan, med följd att hon fick krypa in, därav att fler och fler av Armstrong:s kompisar erkänt doping, för sitter man mitt emot en utredare från FBI och ljuger då riskerar de per automatik fänglese om "tungan skulle slinta" .. Jag tror inte oavsett hur bra de tyckte om Armstrong att han är värd att tillbringa några år i ett US Federalt fängelse. Marion Jones gjorde det, och är nu utblottad och bor hemma hos sin mamma, efter att alla sponsorer bokstavligen stämt sk**en ur henne.

Är det slut nu?
I princip ja, Armstrong kommer/är att bli avstängd på livstid, det kommer nog startas en och en annan rättsprocess mot honom från några sponsorer. Som kommer att vilja ha tillbaka några kronor.
Men ändå tror jag bara vi har sett inledningen på detta då nu fokus kommer att hamn på UCI och Pat McQuid. + Att djungeln runt resultaten måste redas upp.

Fortsättning på inlägget
Jag skrev ett inlägg den 18 juni om vad skulle hända om Armstrong skulle bli fälld, och nu börjar som sagt den stora soppan kokas. =)
Ni kan läsa hela inlägget här http://cykelbloggar.blogspot.se/2012/06/vad-hander-om-armstrong.html

Men för att göra historien kortare, om nu Armstrong kommer att bli av med sina 7 TdF titlar som rubrikerna basunerar ut. Så är följden den här

1999
: Alex Zulle - Han åkte fast innan 99 men 1999 uppvisade han inget positivt dopingtest, MEN skulle inte han godkännas så är det trean som får stå som vinnare - Fernando Escartín.
2000: Jan Ullrich - han har ju erkänt doping fast senare, han är ju även han en cyklist som aldrig fällts av ett positivt dopingtest, däremot hittades det blodpåsar hos "Puerto", men skulle inte han godkännas så är det återigen - Fernando Escartín.
2001: Jan Ullrich - Den eviga tvåan =) Återigen skulle han inte godkännas så är det den nu avlidne Kivilev som står på tur.
2002: Beloki - Om inte han så är det - José Azevedo på tur.
2003: Jan Ullrich återigen. men om inte så Haimar Zubeldia står som vinnare
2004: Andreas Klöden var tvåa detta år. Även om han visst varit iblandad i något, så... om inte så är det återigen - José Azevedo.
2005: Ivan Basso - Skulle ju vara en hit, även om han precis som Ullrich varit inblandad i Puerto, ... Om inte så är det återigen Cadel Evans.

Som sagt en liten soppa eller hur. Hur smakar det att (även om jag gillar honom) Jan Ullrich helt plötsligt blir en av de stora inom TdF. Sedan har jag inte ens bemödat mig att kolla vilka som var tvåor alt treor på alla de andra loppen som Armstrong körde. Det får någon administratör försöka reda ut.
Vad tror ni?

Ha en bra dag,
Fritz

2 kommentarer:

Anonym sa...

En trist dag för cykelsporten för de flesta kommer inte att ha satt sig in i problematiken...en instans (USADA) har anklagat x delvis baserat på vad a,b & C har sagt, gett dessa personer immunitet mot vidare anklagelse och vägrar överlämna bevis till alla andra inblandade.
Jag hade inte varit glad om staten anklagat mig för något och lovat mina grannar immunitet om de sa saker som kanske inte var sanna. Skyldig eller oskyldig - lagen har sina lagar och dessa följs inte av USADA i detta fall. Och inte bra för cykling alls så klart. :-(
Liz

Thommy sa...

Jag fattar inte en sak i detta.
Har för mig att det finns en 10års gräns för att man ska kunna fällas för dopingbrott. Vilket i så fall skulle göra att Lance bara kan dömmas för doping efter 2002.

Sen så har det aldrig kommit fram vad de har för bevis mot honom. Har svårt att förstå att man dömmer honom utan bevis och bara går på vittnesmål. Som kan vara skruvade för att de själva ska klara sig. Och varför ska man överhuvudtaget bry sig om detta. Läste precis på ESP att under denna tid så var 43 av 60 vinnare i olika lopp konstaterat nblandade eller dopade....
Så varför ändra detta låt det vara och ta dem som fuskar i framtiden.
Lance råkade kanske bara vara bäst på att dopa sig under denna tiden. Och det var väl en bedift i sig så låt honom behålla titlarna.

Och häxjakten som han pratar om är väl liknande den som vi har i sverige just nu på alla cyklister. Antigen det gäller doping eller bara att vi finns och existerar på vägarna......