fredag 12 oktober 2012

Angående sponsorer som stödjer dopare

Ja nu har ju världen och nyheten om bevisen mot Lance Armstrong cirkulerat lite mer än ett dygn.
Tror aldrig jag har sett sådan "uppståndelse" runt ett dopingfall, eller ja kanske då Festinaaffären rullade på.

Men det jag reagerade på var Nike:s fortsatt uttalade stöd till Armstrong trots bevisning och vad som skrivits och sagt på nätet. På vilken planet lever detta företag? Jag har sett bilder där folk visar hur de klipper sina "livestrong" armband, där folk skriver att de aldrig kommer att stödja Nike etc etc.
Då Armstrong hade cancer så var det några företag som visade sitt stöd även då han var sjuk, utöver Nike var det Oakley och Trek som fortsatte stödja honom trots frånvaron. Men hur blir det för Trek och Oakley framöver, Nike har ju visat att de pissar på alla och allt. jag har väl inget Nike hemma, vad jag vet och jag gör väl en symbolisk gest då jag säger att jag inte tänker köpa något av dem framöver heller. Att jag köper en Trek eller något från Bontrager ser jag som helt uteslutet.. men inte för att de sponsrar Armstrong utan för andra orsaker (läs att jag kör bara på Bianchi :-D )
Oakley.. visst att jag tidigare tänkte att : "skänker de mig ett par så kanske." Nu: nä jag letar efter andra glasögon. Gärna Selev:s

Ja angående Trek så är mitt bästa råd till dem att göra en pudel. Ändra marknadsföringen å det snaraste. De kan ju inte skriva att de är det mst framgångsrika märket på Tour de France längre. Appropå detta, LA sålde ju sina hojjar på Sothebys (i NY) efter sin comeback för några år sedan. Undrar om köparen fortfarande tycker att han gjorde ett bra köp?

Bilden snodde jag på: http://happymtb.org/forum/read.php/1/1892041/page=50

Angående nyheten att Nike fortsätter sitt stöd kan ni läsa här: http://www.cyclingnews.com/news/nike-show-continued-support-for-armstrong-after-usada-report

Jag kunde inte låta bli och skicka ett mail till Nike där jag frågade om de är dumma i huvudet, kanske fler kan göra det så att de ev. ändrar på sin ståndpunkt att fortsatta stödja Armstrong, vad vet jag.
Nu väntar jag bara på att bomben mot UCI skall brisera, nuvarande och förra presidenten har nog lite att förklara. Vad jag syftar på kommer i nästa inlägg.

Ha en bra dag,
Fritz

1 kommentar:

Mikael sa...

Några Nike produkter har jag inte hemma, har inte köpt något med den loggan på minst 20 år.
Under nittiotalet förundrades jag över hur snabba alla Nike sponsrade sprinters var och troligtvis fanns ett visst indirekt sammarbete med Balco labratoriet dör även om det möjligtvis car mer indirekt.
Överlag är amerikanska företag riktiga skitditon.
Skulle aldrig köpa en amerikansk hoj och det oavsett om dom stödjer Armstrong eller inte.
Italienska företag brukar rent generellt ha ett större mått av moral även om dom också tvingas att lägga produktion i låglöneländer för att klara konkurensen.