lördag 13 oktober 2012

Vi mäniskor är konstiga !

Visst är vi lite knepiga när det kommet till lathet vs träning. Å ena sidan har vi vår moderna vardag som innehåller massor med hjälpmedel och förenklade processer som tex fjärkontroller mm till det mesta, vilket gör att vi inte behöver anstränga oss fysiskt för att överleva i vår vardag. Å andra sidan betalar vi dyra gymkort för att kunna träna och få mer energi.
                                                      
En stor anledningen till att vi är lata är för att vi inte ska ödsla för mycket energi då vår kropp tror att vi behöver spara energi för att det är dåligt med mat. Men eftersom du inte behöver jaga köttbullarna innan de ska ätas eller slå ihjäl brödlimpan innan den kan serveras så förbrukar vi ingen energi till att skaffa oss mat på bordet. Att vi sedan hela tiden letar efter sätt att få allt mindre vardagsmotion bygger bara på det hela. Något som man då skulle tycka passar för en kropp som bara vill vara lat men när vi levt så ett tag så upptäcker vi att dom där nya byxorna "krympt" i tvätten och det dåliga samvetet kommer krypande.

Så då tar vi det dåliga samvetet i hand och vandrar till det närmaste gym och köper oss ett gymkort. Där märker vi att ju mer vi rör på oss så blir vi mer och mer fysiskt starka. Samt att vår kropp belönar oss med hormoner, som får oss att må bra, när vi har varit fysiskt aktiva. Så trots att vi enligt vår kropp ödslat med energi upplevs varje fysisk ansträngning i efterhand som bra och skönt.

                                               
Men det är klart, står valet mellan att samla föda, jaga något att äta, slåss för mitt eller familjens liv varje dag eller köpa ett gymkort så är valet lätt för mig. Jag som behöver betong och asfalt runt mig väljer så klart ett gymkort.

Men håll med mig om att vi mäniskor är konstiga!

Vi ses på cyklarna


Claes

Inga kommentarer: