söndag 13 januari 2013

Bibs

Vad är det viktigaste man kan ha som cyklist, förrutom en bra cykel då? Ja jag tror de flesta skulle svara bra cykelbrallor med BRA padding. Men vad köper ni, vilka tycker ni är bra? Utöver paddingen så tycker jag att Bibs även skall ha ytterligare en bra funktion och det är att de skall vara "trånga" över låren, d.v.s. smetar åt musklerna, nästan som att de skall vara en kompressionskänsla. Har jag hittat sådana brallor? Ja det har jag, är barnsligt förtjust i SMS Ssntinis brallor av senare snitt, de trycker fint runt musklerna på låret + att deras padding fram till slutet av 2011 är/var outstanding den heter Coolmax och ni ser hur paddingen ser ut på Bibs:en från Androni Gioattoli. 2012 bytte SMS Santini padding på sina "highend" brallor och kallar den nu för Coolmax 2, fortfarande grymt bra men. Jag gillar ändå föregångaren liiite bättre. Den nya paddingen ser ni på Team Vacansoleils brallor.
Team Vacansoleil / SMS Santini
Padden i Team Vacansoleils Bibs
Men sedan en månad tillbaka har jag skaffat mig en ny bekantskap, jag med handen på hjärtat trodde jag inte detta, men TrimTex nya bralla den i "Pro" utförandet, är banne mig lika bra om inte bättre som SMS Santinis bibs. De trycker extremt fint runt låren och paddingen är grym. Faktiskt det skönaste jag har provat på länge.

Team Androni Giocattoli (2011) / SMS Santini
Padden iAndronis Bibs Coolmax.. bäst enligt mig / SMS Santini
Jag tänkte även lägga ut bilder på padding som jag absolut inte gillar, och det är typ brallor man köpte förr i tiden när plånboken styrde mer med vad man satte på sig och, man trodde man gorde ett kap, men köpte kopior. Paddingen skall vi inte prata om, lite lätt skumgummi som är tänkt av något konstmaterial. Visst de duger att köra i en kort runda upp till en timme MAX, men längre rundor, så vill man ha något bättre på och mellan benen.
Trimtex Pro modell, extremt positiv överraskning
Padden i Trimtex Bib stor och grymt trevlig
Men jag tänkte sedan att smaken är ju som baken, bokstavligen i det här fallet, och jag skall ju inte säga åt folk vad de skall köpa, men jag kan ju ge dem tips på vad som är bra, vissa kanske gillar brallorna som kommer från kopiesiterna och kör långrundor i dem, i så fall är det bara att gratulera er som lyckas komma över bekväma brallor till ett bra pris.

Ni får gärna kommenter vilka bibs ni gillar och kör med, är ju ganska säker att några kommer att skriva ASSOS, tyvärr kan jag inte kommentera dem då jag aldrig haft sådana, men överlag verkar de som kör med dem vara grymt nöjda. Men för mig verkar det vara som att man betalar minst en 500:- mer bara för att det är Assos, SMS Santinis brallor ligger på en 7-800:- men då håller dem i en evighet, har brallor från 2005 som än i dag är som nya. Bra kvalitet betalar sig i längden.

Så kom igen, vilka bibs kör ni med?

Hälsningar,
Fritz

6 kommentarer:

MicH sa...

Håller med om Trimtex Pro - mína Hofet byxor från 2012 är nästan lika bra som mina Assos eller Rapha byxor. Och kostar bara ett trejedel av priset :-)

Men det klart bäste jag har är ett par Castelli Body Paint...

Fritz sa...

Castelli body paint var något nytt för mig, men bara namnet låter ju intressant, skall kollas upp.
Tack för tipset
Med vänlig hälsning,
Fritz

Katja sa...

Jag har tre par - ett från Rapha (dambibs som jag bara avgudar), ett från Etxeondo (herrmodell så extratajta över låren, nästan lite för tajta för mina tempoben ;) men ruskigt skön padding!) och ett från Craft, för kortare spinningpass typ. Dock är Crafts inga bibs utan vanliga cykelbrallor så de räknas inte ;) Men märkte dock att Crafts padding slaknade rätt så fort... Kanske just denna modell iofs.

Johan W sa...

Kanon bra tips, ska precis beställa nya klubbkläder från TrimTex. Då är det bara att slanta upp om man är rädd om juvelerna..

Fritz sa...

Katja: jag har märkt att du gillar dina rapha :)

Johan: ett tips till ang Trimtex pro brallor, jag har ofta stlk M bara för få den trånga känslan över låten, men probrallorna har jag i large och de känns som stök M
Med vänlig hälsning,
Fritz

Mikael sa...

Trimtex har möjligtvis bra paddning men i övrigt är jag inte imponerad alls av märket.
Ingen gummi-antislip i byxslutet vilket gör att byxbenen många gånger sitter allt för långt ner.
Lika irriterad är jag att det inte går att få annat än svart kring skinnet, tröjan är hur tråkig som hellst, handskarna verkar hämtade från en dambal, vinterjackan känns mest som prasseltyg.
Visst byxans skinn är helt ok, i samma klass som Santini, Nalini, Gore, Craft etc.
Santini är dock helsköna, där är jag helt i linje med Fritz bästa köp helt enkelt.
Nästan så jag vill bli medlem i Vallentuna CK trots det geografiska avståndet bara för att dom har Santini som klädleverantör.