måndag 14 januari 2013

UCI får sig en känga av Nicole Cook

Nicole Cook
Ja idag tillkänngav Nicole Cook att hon lämnar proffscyklingen med omedelbar verkan.

Hennes ord varför hon lämnar cyklingen visar återigen att UCI och cyklingen in allmänhet måste ta tjejcyklingen på allvar, bara kommentaren det om Armstrong och Hamilton visar ju verkligen vart det bär hän. Illa faktiskt, hon sa bl.a.: "When Lance cries on Oprah later this week and she passes him a tissue, spare a thought for all of those genuine people who walked away with no reward,” Cooke said. "Tyler Hamilton will make more money from a book describing how he cheated than I will make in all my years of honest labour."
Återigen, jag har ju skrivit om det här tidigare, trots att man ser personer som t.ex. Wiggins, lag som Argos Shimano, Rabobank (Blanco som de heter idag) HTC (vad heter de nu??) Orica Greenedge etc som har tjejlag så är det uppenbart inte tillräckligt. OK för oss från Sverige är det svårt att få gensvar från övriga Europa om vi börjar protestera och debattera om tjejcyklingen, men vi kanske måste börja här hemma?

Vi kanske måste se till att cupen för tjejer, både inom elit likväl som veteran att det är värdiga tävlingar där tjejerna får motstånd mot varandra än som det idag  kan förekomma (i veteran iaf) att det är 2-3 startande.

Nä en liten pekpinne till er "Cyklande tjejer", "SubXX" etc och allt vad ni heter, skaffa en elit/veteranlicens, när ni känner er redo och ut och tävla ju fler tjejer i klungan desto mer uppmärksamhet får ni. Ta inte det här som någon negativ kritik utan som en positiv dito, eller som en känga i baken.

Rätt så sorgligt faktiskt att hon slutar, hon är ju för oss svenskar ett relativt känt namn då det var hon som tog guldet före "vår" Emma i Peking 2008.

Ni kan läsa mer här: http://www.cyclingnews.com/news/nicole-cooke-retires-from-cycling

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: