måndag 21 januari 2013

Nu kör det igång!

Contador kör igen... nu i Argentina
Ja idag, eller igår egentligen så startade ju säsong 2013.. Gissa om man har längtat sedan i oktober, nåja de som gillar att kolla på CX har ju nästan inget upphåll, då rullar ju säsong året runt, men en annan som gillar LVG så är det ett elakt upphåll mellan oktober och slutet på januari, igår så startade Tour Down Under, och Jonas Ahlstrand gjorde ju dagen innan en imponerande körning, strax över plats 30 på den första stora tävlingen. Grymt!

Annars är den stora dagen för mig idag, då Tour de San Luis startar, en liten tävling i Argentina, som ökar i anseende år för år, det blir fler och fler World Tourlag som åker dit för att tävla, i år är de riktigt stora "kanonerna" där, som tex. Cavendish, Contador, Sagan etc. Men för mig är det ju självklart Team Androni Giocattoli-Venezuela som får min fulla uppmärksamhet. De vann ju KOM förra året med Rubiano, Serpa (nu i Team Lampre) kom 6:a eller nä 5:a då Contador blev av med första platsen ... eller blev han fyra, för Leipheimer kom ju tvåa??

Men attans vad jag har saknat detta, har ju haft ett rent elände att uppdatera Androni:s FB sida, då det inte funnits mycket att skriva om, har haft lite återblickar för året som var, presenterat nya åkare, och sagt adjö till ett stort gäng, de som lämnade laget var: Ferrari, Serpa, Ubeto alla Team Lampre, Monsalve hamnade i Vini, Rujano i Vacansoleil, Moreno i Caja Rujal, De Marchi i Cannondale, och sedan fick några Neopro inte fortsätta. Alltid lika trist när åkare man gillar lite extra försvinner, men cykel är ju som hockey idag, åkare försvinner och byts ut, men lagen består.

Hur ser det ut i ditt favoritlag?

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: