onsdag 13 februari 2013

Flytta fokus!

Beloki
Just nu så väller det fram fakta, intervjuer, vittnesmål etc från rättegången i Spanien mot gynekelogen Fuentes, när jag läsar Vacchis blogg så var det visst fyra cyklister Beloki, Etxebarria, Nozal och Osa som vittnade igår.

Visst är det viktigt att allt kommer fram, men personligen tycker jag inte att det är cyklsiterna som är viktiga i det här sammanhanget, jag tycker att cykelsporten skulle kräva att domstolen/rättvisan (ett skämt eller?) även skulle hänga ut och rensa upp de övriga idrottarna som uppenbart använde sig av Fuentes för att få bättre resultat. Men det är ju inte tillåtet, då domstolen/spanska staten förbjudit detta.

Visst att det höjdes några röster i början, men nu är det mest tyst, lite småkommentarer etc. För mig är det en j-a skandal att domstolen tillåts smutskasta endast en sport när det uppenbart har varit en attans massa andra sporter som tennis, fotboll, friidrott etc i de där påsarna.. Morr!

Vad tycker ni?

//Fritz

2 kommentarer:

Anonym sa...

Exakt vad jag hävdat länge nu... Men media vägrar som alla andra i svecke-sofforna ta tag och nysta i att det finns STOORA problem i många andra idrotter... Men man är jefligt pigga på att nappa varenda cyklist som är dopad, för inom cykling är ALLA dopade, eller så är det som så att dom som åker fast åker fast just för att det görs tester iallafall.
Alla dessa "gamla" dopingcases som kommer fram i kölvattnet av Armstrong-gate och Fuentes-historien ligger ju rätt långt tillbaka i tiden ändå och cykelsporten ser inte likadan ut nuförtiden, vilket gemene man kanske glömmer. Däremot finns det andra sporter som satt bortom allt tvivel ser ut så fortfarande, att dom inte lär av vad cykelsporten nu går igenom och tar tag i sina problem eller går med på tester värda elitidrott är för mig ett mysterium.
En rejäl uppdrag granskning på det här så kanske gemene Svensson skulle sätta kaffet i halsen när dom fick veta att många av deras idrottshjältar har varit minst lika smutsiga som Armstrong...

Mikael sa...

Självklart är det helt åt hel"ete att de andra idrottarna skyddas.
Vad jag förstått så handlar det främst om fotbollspelare, fridrottare, handbollspelare och tennisutövare.
Jörg Jaksche blev enligt egen utsago behandlad i Tyskland 2006 av Fuentes samtidigt som Fotbolls VM spelades där.
Vem tror att Fuentes gjorde resan enbart för en av ONCE stallets hjälpryttare?