fredag 15 februari 2013

Grattis Team Katusha!

Team Katusha
Idag så har CAS dömt till Team Katushas fördel och begärt att UCi skall ge Team Katusha sin efterlängtade World Tour licens, jag har ju hela tiden tyckt att UCI:s motivering har vait helgalen, har väl nämnt det i förbifarten någon gång också. Deras motivering var ju att Katusha inteuppfylde UCI:s etiska regelverk, då de de sista 4 åren har 3-4 dopingfall. Men att de samtidigt gett Astans, Team Blanco, Radioschack, Sky etc etc etc World Tour status har ju gjort så att ett och ett annat ögonbryn har höjts i förvåning.

Hur UCI skall göra nu återstår att se, deras regelverk säger att det bara får finnas 18 World Tour Lag, och det spekuleras nu om de skall revideras listan och peta ett av lagen som fick licensen i höstas. Tyvärr så tror jag att OM det blir så att AGOS Shimano ligger pyrt till.

Med tanke på mitt inlägg tidigare idag, om UCI och vilken soppa det är, så är väl detta utslag från CAS ytterligare en spik i kistan för Pat, tusan den där kistan måste väl snart bara bestå av spik, efter alla misstag han gör gång på gång.

Nä än en gång, SCF kan vara först och begära att Pat måste lämna sin plats til förfogande, jag tror att bara ett förbund börjar så kommer det snabbt fyllas på med andra förbund som begär samma sak.

Ha en trevlig fredagkväll!

Hälsningar,
Fritz

1 kommentar:

Mikael sa...

Självklart skall Katucha ha den där platsen, hela behandlingen av det laget känns hur ruttet som helst.
Visst finns det några cyklister där med tvivelaktigt förflutet men det är dom sannerligen inte ensamma om.
Argos-Shimano eller varför inte Saxo-Tinkoff kan knappast komma före Katucha.
Egentligen vore det enda rätta att kasta ut Bjarne och hans gäng från cirkusen, Bjarne som skälv dopade sig och enligt Hamilton förmedlade hans kontakt med Fuentes.
Där om någonstans finns det tveksamt förflutet.