söndag 3 mars 2013

Raka eller inte?

Varje vår vid den här tiden (på olika forum etc) så kommer standardfrågan från ett gäng killar - Skall man raka benen?
Följdfrågan brukar alltid bli - Hur långt upp? Alla gör ju som de själva vill, för egen del så tillhör det sporten och det ser ju onekligen snyggare ut, för en stilpolis som mig så är det självklart. Jag låter dock bli att göra det på vintern, inte för att jag inte vill men det finns några faktorer som spelar roll.
1. Frugan gillar inte att jag konkurrerar på hennes område, och hon vill att killar skall vara håriga.
2. Man är ju täckt från topp till tå när man är ute fr. sept till april så meningen att raka minimeras, om man inte gör det för att man är en "hardcore" cyklist.

Jag har som "tradition" att göra det den 1 april och sedan är jag slät på benen fram till sista augusti. Frugan gav mig ett väldigt bra tips förra året och istället för att använda tvål, schampo etc när man rakade benen så sa hon - använd balsam istället! Banne mig hade hon inte rätt, från att behövs raka benen var 3:e dag så räckte det helt plötsligt med en gång i veckan.

Hur långt upp då? Ja tycke och smak, men att bara köra upp till bibsens kant kan ju se lite lustigt de gånger du åker med familjen till badstranden.. Nä kör hela vägen upp är min stalltips.

Hur gör ni?

Hälsningar
Fritz

Ps. Anser fortfarande att SCF styrelse (ALLA) skall ställa sina platser till förfogande, och inte ställa upp på omval Ds

2 kommentarer:

Katja sa...

Som karl bör man normalt (!) sett aldrig ligga under 30 km/h om man ska ha slätrakade ben. Är ju lite av en husregel ;)

Fritz sa...

Hallå Katja,
Har i Tierp så kör Hardcore killarna med att man får inte raka benen förrän man kört 40km/h i snitt udner en tävling, fast det struntar jag faktiskt i :-D

Skall vara snyggt också =P

Mvh
Fritz