fredag 1 mars 2013

Turbulensen runt SCF styrelse fortsätter

Madeleine Lindberg Wall
Nu publicerar Velo.se mer nyheter runt SCF och avgående sportchefen Madde Lindberg Wall. Nu börjar antinge styrelsen ljuga och sätta "svarte petter" på Madde, men jag lutar mer mot att Madde är den som talar sanning i det här ärendet. Ena sekunden så skriver SCF styrelse att de skall satsa på ungdomen men den adra sekunden så stryker de EM för U23 cyklisterna, ungefär hur de behandlar motionssektionen, "Nu skall vi satsa på motionssektionen" vad blev det? Oj hela 17 000:- skall gå till motion. Det blir nog en fin satsning eller vad tror ni?

Känner igen mönstret, jag intervjuade Glenn Magnusson strax innan jul och mellan raderna kunde jag avläsa att det är mil mellan styrelsen och de som verkligen arbetar med Cykel, så ju bl.a. i ett av protokollen hur de behandlade GS Anders Karlsson, riktigt skitilla faktiskt. Hade det varit på en vanlig arbetsplats så hade facket nog varit tvungen att komma och lyfta styrelsen i öronen och fråga vad de håller på med. Ni kan läsa min intervju med Glenn här: http://www.alltomcykel.se/2012/12/21/glenn-ger-svar-pa-manga-fragor/

Mer Glenn på velo.se så skriver de "Glenn tar bladet från munnen" och in princip så sågar han hela den nya organisationen jäms med fotknölarna. Som jag har skrivit tidigare, de bör ställa sina platser till förfogande å det snaraste, för jag tror de har förbrukat det lilla förtroende de hade kvar hos några och får de forsätta så kommer nog allt rasa åt pipsvängen. Jag hoppas verkligen inte att Glenn har all informationen rörande Visbek och SCF, för har det gått till på följande sätt är det rent ut sagt riktigt eländigt. Ni kan läsa allt här: http://www.velo.se/cykling/glenn-magnussn-tar-bladet-fran-munnen/

Nä jag tror de håller på att koncentrerar maktens centrum för Sv. Cykel i Göteborgs regionen (återigen inget fel på Götet) dock om man blir lite för många bekanta i en styrelse som skall styra ett förbund med många distrikt och klubbar så blir det lätt fel, därav en viss kritik mot Reck som HPC. Som jag till en viss del kan hålla med om. Men jag känner honom inte och vet ingenting om honom så jag kan inte vara lika hård som vissa. Det jag stör mig på är att det är ytterligare en Göteborgare, jag vill se en nationell spridning på ledamöter och de som arbetar med Sv. Cykel. Eller har jag helt parkerat hojen?

För övrigt så är det lite intressant och se hur många journalister och andra "kändisar" förvarar skidåkningen efter Uppdrag Granskning, ser ni någon som gett sitt stöd till cykel? Nä men nu när de ger sig på en av Sveriges natinalsporter, då .då.. då, lugn ni det kommer nog mera. Lite synd bara att programmet ger sig på en sport de borde ha passat på och gjort samma test med hockeyspelare =)

Ha en bra dag
Fritz

1 kommentar:

Martin S. sa...

Mattias Reck är given på sitt nya uppdrag.

Räknar med att de som jobbar inom svensk cykel är väl kvalificerade och bryr mig inte alls om var de kommer ifrån, så länge de gör ett bra jobb.