torsdag 2 maj 2013

Appropå media!

Efter man fick läsa och höra om den eländiga olyckan Isabelle råkade ut för och noterade snabbt att Aftonbladet inte gav den nyheten en notis ens (inte internetvarianten iaf) så skrev jag ett meddelande till med ordföljden:

Hallå,
Hur pinsamma är ni? Här är en jättenyhet för oss cyklister då Isabelle Söderberg, som körde i OS och är en av de som valt ut av SOK för satsningen på Rio 2016, kraschade igår och opererades för skador på ryggen, hon har slagit ut flera tänder, läppen uppsliten samt skadat käken, hittar man något på er sida?? Nope, där handlar det till 99% fortfarande om Hockey och nu fotboll. Har ni missat att den nya folksporten i Sverige är cykel?

Fritz
Jag fick ett par dagar senare svar av dem, ja ni kan ju läsa och skapa er en egen uppfattning hur deras sportredaktion tycker och tänker.

Hej!
Ja, fotboll och hockey dominerar (kanske för) stort hos oss, det kan jag hålla med om. Men jag tror att de trots allt är större än cykling? Jag vidarebefordrar dina synpunkter till Sportbladet!

Vänligen
A... A..... (censurerat av mig)
AB Debatt
Jag kan väl hålla med om att hockey och fotboll + friidrott är säkerligen större än cykel, men med tanke på debatten som rasar i tidningar och tv, så borde väl AB reagera och skriva lite mer om cykel.

Eller vad tycker ni?

Hälsningar,
Fritz

6 kommentarer:

Håkan sa...

Det är lite konstigt att de inte skrev om det eftersom det var en krasch. Krascher och dopning är väl det enda som skrivs om gällande cykel i nämnda blaska. När det gäller hockey så kunde de gärna minska på den bevakningen radikalt. Eller kanske tvärtom borde de öka bevakningen så att artiklarna blev läsvärda. Jag gillar verkligen hockey men jag kan ju inte läsa vad som helst.

Mikael sa...

Vem läser Aftonbladet eller Expressen över huvudtaget numera?
Dessa blaskor är ingenting annat än värsta skräp/skvaller medier och för mig kan dom lika gärna lägga ner för gott.

Maria sa...

Seså. Ja fotboll och hockey är av hävd och tradition sportreportrarnas favoriter. Har alltid varit. Kommer inte att förbli. Men allvarligt: hur mycket medialobbying gör cykel? Förbundet? NOLL! Jag har ursprung i orientering och där är likadant. Anonym liten (?!) skitsport som får noll uppmärksamhet. Men vad gör förbundet? Igen; NOLL. Alla surrar och snurrar och försöker sy ihop på nån slags halvideel basis, men det funkar inte!!! Inte i jämförelse med publiken, pengarna, arenorna och allt de kostat.
Jag har slutat läsa och inväntar förbundens samtal till mig ;)
Men jo, dom borde åtminstone intressera sig för krascher eller att hela Färingsö håller på att sjunka pga alla cyklister. Eller nåt.
Happy helg ride!
/Maria
thebikefashionista.com

Anonym sa...

Köper aldrig mer Aftonbladet och ytterst sällan Expressen. Den enda dagstidning värd att läsa idag är DN.

Mazze sa...

Samma här!
Bojkottar sen låång tid tillbaka bägge dessa skittidningar... Fi fan vilket skit de publicerar!

Mikael sa...

SvD är den bästa tidningen vi har här i landet, i motsats till DN så står dom (åtminstone Gudmundson) upp för yttrandefriheten vilket inte många andra gör numera.
DN är i princip samma smörja som Expressen bara med lite mindre skvaller då dom har samma ägare och samma kontor.