måndag 13 maj 2013

Nya avgifter för Vätternrundan 2014

Klicka på bilden för att se priserna bättre
Noterade att Christer G skrivit ett blogginlägg om avgiftshöjningen för VR, måste erkänna att jag inte la allt för mycket krut på detta tills att jag såg höjningen. Om du vill vara garanterad plats och förbokar en plats genom en cykelklubb så kommer ditt deltagande från och med september 2013 (då anmälan öppnar) kosta 1750:- plus alla andra omkostnader om du skall köra loppet (boende, resan ToR, mat etc). Det börjar bli ett dyrt kilometerpris för det där loppet.

Jag själv drabbas inte, då jag sagt att jag ALDRIG skall köra det där loppet, halvvättern går bra, men 298km är för långt, min rygg, handled, axlar etc skulle inte klara det. Dock är det grymt synd om de som verkligen vill köra rundan.

MEN! Det finns ett sätt att komma runt detta, VR har inte monopol att får köra runt den där "pölen" kan ingen klubb etc ta på sig att köra en "Runt Vättern" i augusti istället? Typ första veckan, då alla har kommit hem och börjar titta på skolstarten en två veckor senare.
Eller så får ni börja titta på alternativ, som Roslagsvåren/hösten, Mälaren runt, Energitrampet, Siljan runt, Giro d´Horndal ;-) .. eller varför inte räkna ihop hur mycket det skulle kosta att köra VR (Totalt) dela upp dessa pengar på ett gäng lopp i din närhet istället? (Bra idé tycker jag iaf).

Vad tycker ni? Är det en skälig höjning, speciellt då de får pengarna en 8-9 mån innan start (fina räntepengar på banken) . Det är ni som drabbas inte jag , så om ni vill ha en ändring så bör ni göra er röst hörd mot VR organisationen. länk till deras kontaktsida är: http://www.vatternrundan.se/Default.aspx?module=4&content=51&fwsite=1&lang=SV

Ha en bra dag trots denna negativa nyhet.

Hälsningar,
Fritz

Ps. Jag vet att många resonerar "har du råd att köpa en cykel etc för ex antal 1000:- så skall väl en startavgift inte vara några problem... nej visst är det så, men en cykel är bestående... ett lopp är slut när det är över Ds.

VR:s svar på varför de har höjt priset: http://www.cykelbloggar.blogspot.se/2013/05/nu-har-jag-fatt-svar-av-vatternrundan.html

10 kommentarer:

Oakland sa...

Bra Fritz, nu tar dom i väl mycket!

Anonym sa...

Hutlöst dyrt. Bra skrivet.

Mikael sa...

Håller helt och fullt med här men samtidigt tycks folk vara beredda att betala dessa pengar för att cykla runt sjön.
Självklart behöver dom inte ta ut så mycket för att få det hela att gå runt, om man nu tänker sig att alla drygt 17000 cyklister förbokar sig via klubbar (vilket naturligtvis inte alla gör) så får dom in nästan 30 miljoner kronor på spektaklet.
Visst har dom några heltidsanställda, visst skickar dom ut en tidning några gånger per år, dom håller vad jag minns 9 kontroller och dom har följebilar längs banan men 1750 kronor är helt uppåt väggarna fel.
Det är girigheten i ett nötskal.
Intressant idé av Fritz att anordna ett eget lopp kring sjön, perfekt att ha det senare under sommaren i sådant fall.

Anonym sa...

Att i egen regi cykla runt vättern senare under sommaren låter helt görbart. Vi som kör i subgrupperna utnyttjar ju inte ens depåerna osv så det enda vi behöver är ett par langningsställen. Personligen så tyckte jag att smärtgränsen gick vid just 1250 spänn som jag betalade i år. Jag kommer inte att ställa upp nästa år efter den aviserade höjningen.

Erik (SMACK)

Anonym sa...

Jag har kört vättern några gånger men kan mycket väl tänka mig att skippa den. Jag har haft vätternrundan som mål för att motivera mig själv att träna. Det enda som behövs är ett annat mål och det är inte så svårt att komma på. Vättern kostar minst 4000 per gubbe allt inräknat. Precis lika mycket som en cykelvecka på Mallorca i april. För 4000 per gubbe kan man fylla en bil och åka ner till alperna några dagar och köra några bergsklassiker. Möjligheterna är oändliga. Jag tror inte att det är så många som bryr sig så jättemycket om just vätternrundan. VR är bara ett kvitto och är lätt utbytbar.

Erik (SMACK)

Fritz sa...

Oakland, Anonym, Mikael och Erik - jag kan bara hålla med er.I allt det ni skriver.

Till Erik, skall vi "härma" MAIF/VR och starta en egen allians? klubben jag är med i ställer upp. Vi kan kalla loppet "Tour de Vättern", sedan bjuder vi in föreningar att vara med i alliansen, mot att de ställer upp med funktionärer och efter loppet (i augusti) så delar alla alliansklubbar på pengarna efter alla omkostnader, skulle 500:- vara för lite/mycket för ett startbevis?

Mvh
Fritz

Raymond Bergmark sa...

Dubbelpost, beklagar brottet mot netiketten.

Kan berätta att ett brev till VR är på gång, med en lång rad cykelklubbar som avsändare. Brevet är författat och vi inväntar bara klartecken från de cykelklubbar vi har hittat med master/subgrupper.

Anonym sa...

Blir Vättern Runt även 2014.
Men kommer då bara att "belasta" vägnätet och datumet för VR - för att få motivationen och känslan av att cykla - men i övrigt inte utnyttja ngra depoter eller annan service före/längs-vägen/efter. Laddad med gel, bars och 3'rippla vattenflaskor så tar man sig de 9-10 timmarna runt ändå.
/Mipsson

Anonym sa...

Håller med om att det är för dyrt och har börjat se mig om efter alternativ. Jag har erövrat Klassikern men många andra drivs av detta. Där har ju VR monopol. Hur kommer man runt det?
/JW

Fritz sa...

JW är ledsen om du kör klassikern så är du fast i VR:s och de övrigas "nät" .. Alternativen är att köra alla de andra klassikerna fast de är ju inte lika kända och "prestige" fulla som en Svensk klassiker.

Mipsson: HÄng på mig nästa år, har vissa planer för VR då =)

Mvh
Fritz